3x Genieten van het water in de kop van Noord-Holland!

Poeh! Het was de warmste en zonnigste meimaand ooit sinds 1901. De zon draaide overuren en de ventilator mocht aan. Volop genieten dus, en laten we hopen dat dit de een voorbode was voor een zwoele, zonovergoten zomer.

Maar weer of geen weer, wij zoeken dit weekend de Kop van Noord-Holland op!

Stappenteller actief

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, historische dorpen, molens en nog veel meer. Eigenlijk langs alles wat de Kop zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. En langs de routes zijn er heel veel bijzondere eet- en slaapplekjes!

Verkoeling

Zon + water = verkoeling. Voor kilometers vaarplezier is de sloepennetwerk app een handig hulpmiddel en een slimme gids. Plan een route met de app en hij geeft aan hoe lang de vaartocht duurt en waar je kunt aanleggen. Dus pak de boot of huur een sloep en verken de Kop vanaf het water!

Zand in de Kop

Ook verkoelend is een sessie pootje baden in het (nu nog frisse) zeewater langs een van onze drie kusten. Keuze genoeg, want in de Kop geen overvolle stranden, geen lange files en… vrijwel overal gratis parkeren. Tip: doe een lekker drankje of hapje bij Paal 6 in Julianadorp.

Op dagjeuitindekop.nl ontdek je nog veel meer leuke buitentips!​