Betaalbare activiteiten om van de herfstvakantie een super tijd te maken!

Betaalbare activiteiten om van de herfstvakantie een super tijd te maken!

Op zoek naar handige tips om samen met de kids de leukste betaalbare activiteiten te organiseren in de herfstvakantie? Wibra helpt je graag verder.

Herfst cupcakes met high tea

Bouw thuis een gezellig feestje met een echte high tea. Dek de keukentafel met een gezellig tafelkleed, kleurrijke bordjes en mooie theekopjes. Zet een lekker potje thee met aardbeiensmaak. Bij een high tea horen natuurlijk zoete cupcakes. En omdat het herfst is, versieren we zo, dat het net paddenstoelen en egeltjes zijn. Maak het nog gezelliger en nodig je opa en oma en buurvrouw uit met een zelfgemaakte uitnodiging.

Filmavond met popcorn

Wat is jouw favoriete film? ‘Hoe tem je een draak’, het zeebeest of Sing? Kies een leuke film en nodig je vriendjes uit voor een gezellig avondje voor de buis. En daar hoort natuurlijk popcorn bij. Pof die zelf of koop het in de supermarkt. Hevel de popcorn over in speciale popcornbakjes die je zelf maakt met de namen van je gasten erop. Trek je onesie aan en plof met zijn allen gezellig op de bank. De film begint!

Knutsel een voederhuisje

In de herfst wordt het al kouder. Je krijgt dan meer vogels in je tuin omdat ze plekjes zoeken waar iets te eten is. Naast de besjes uit je tuin zal een voederhuisje dus zeker in de smaak vallen. Van een leeg melkpak maak je zelf simpel een kleurrijke eetplek voor musjes, merels, roodborstjes en koolmeesjes. Je kunt het vogelvoerhuisje verven en versieren met stickertjes of uitgeknipte plaatjes. Zo wordt het een echt gezellig restaurantje voor de vogels! Wil je uitleg hoe je zo’n voederhuisje kan maken? Klik dan hier.

Maak een herfsthoekje

De sfeer van de herfst haal je eenvoudig in huis door een mooi herfsthoekje te maken. Ga naar het bos met je kids en zoek mooie bladeren, kastanjes en takken. Knutsel er dieren van of maak een slinger van bladeren. Kies voor een plekje op de hoek van je tv-meubel, of maak een statement op je eettafel. Gebruik als basis een houten plank en voeg kaarsjes, fotolijstjes of herfsttakken toe. Steek ‘s avonds de kaarsen aan en voel de warmte van de herfst.

Weef een sjaal voor Wieb

Kennen jullie Wieb al; de mascotte van Wibra? Wieb is een beetje een kruising tussen een zebra en een giraf en heel lekker zacht. Wieb heeft al een mooie rode Wibra trui aan om niet koud te worden. Maar met de winter in het vooruitzicht kan haar lange nek wel een lekkere warme sjaal gebruiken. Met de wol van Wibra weef je een hele mooie sjaal. Hier vind je een instructievideo. En misschien kun je oma vragen om ook nog een mooie muts voor Wieb te haken of te breien.

Heb je een van bovenstaande creaties gemaakt? Maak een foto van jouw gemaakte creatie, plaats deze op social media met de #wibraherfstfeest en maak kans op een Wibra bon t.w.v. 20,-

Klaar voor een herfstfeestje?

Op zondag 23 oktober van 15:00 tot 16:00 organiseert Wibra een herfstfeest! Zing en dans mee met DJ Sem en kom helemaal in de feeststemming. Via Social Media van Wibra zal de Vimeo link worden verstuurd waar de uitzending op te horen is. Daar is ook te zien naar welk telefoonnummer je het berichtje kunt sturen. Alvast heel veel dansplezier gewenst!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wibra