De leukste activiteiten voor een dagje uit boven Amsterdam + WIN een zeiltocht!

De leukste activiteiten voor een dagje uit boven Amsterdam + WIN een zeiltocht!

Ga lekker een dagje uit boven Amsterdam. Er is ontzettend veel te beleven in het mooie gebied. Bezoek een van de vele musea, ga een heerlijk stukje fietsen of kom wadlopen en garnalenvissen bij De Groot Recreatie. Je verveelt je zeker niet in Holland boven Amsterdam!

Westfries Museum

Beleef de Gouden Eeuw bij het Westfries Museum in Hoorn! Stap terug in de tijd en bekijk alle 17e-eeuwse schatten in de intieme kamers, geheimzinnige kelders en de statige zalen. Naast de collectie van schatten die je het hele jaar kan bewonderen heeft het museum een aantal keer per jaar ook een tijdelijke tentoonstelling en diverse activiteiten.

Van Blanckendaell Park

Wat is er nou leuker dan door alle delen van de (dieren)wereld te reizen? Het kan bij het Van Blanckendaell Park! Start in het middelpunt bij de oer-Hollandse molen en reis vanaf hier over alle delen van de wereld. Van giraffen tot flamingo’s en van papegaaien tot geiten, je vindt in dit dierenrijk meer dan 100 soorten dieren! Relax tussendoor in de leuke cafetaria en laat de kinderen meerijden in het treintje door het park.

De Groot Recreatie

Benieuwd wat er allemaal leeft in UNESCO Werelderfgoed Waddenzee? Kom er zelf achter tijdens een wadlooptocht. Wadlopen gebeurt onder begeleiding van een gids die jou alle informatie geeft over dit mooie stukje natuur. Ontdek het wad! Ook als je liever niet het water in gaat, valt er veel te beleven bij De Groot Recreatie. Zo kan je zelf garnalenvissen, vogels en zeehonden spotten én vis proeven tijdens een rondvaart, want naast het vangen van vissen wordt er ook vis gerookt aan boord. Na de rondvaart Wieringen verkennen? Kies voor een mooie fiets- of wandelroute langs de dijken, Middeleeuwse kerken en de Waddenzee.

Fred’s Verhuur

Wil je de omgeving van Schagen verkennen, maar heb je een keer behoefte aan wat anders dan een fiets- of wandeltocht? Huur een e-chopper bij Fred’s Verhuur in Schagen! Toer door het mooie landschap van Noord-Holland met de super trendy elektrische (snor)scooters van Fred’s Verhuur en geniet zonder inspanning van de mooie routes. Ga je toch liever voor wat inspanning? Huur een e-bike of een gewone fiets! Ook deze zijn te huur bij Fred’s Verhuur.

Kijk verder voor alle leuke dagjes uit in Holland boven Amsterdam

Win kaarten en zeil naar Urk met de Willem Barentsz!

Win kaarten en zeil mee met een echt tallship van Enkhuizen naar Urk! Dagtochtenschip ‘Willem-Barentsz’ is één van de grootste zeilschepen van Nederland en is alleen van de buitenkant al een prachtige verschijning op het water. Ook van binnen heeft het zeilschip een indrukwekkende uitstraling met de twee salons, het dekhuis en de stuurhut. Deze gave prijs wil jij toch ook winnen? Wij geven 4×2 kaarten weg! Schrijf je snel in om kans te maken! De winnaars worden op 17 augustus bekend gemaakt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.