Dit is dé plek die in de zomer én winter adembenemend mooi is

Dit is dé plek die in de zomer én winter adembenemend mooi is

Het Hoge Noorden is het hele jaar perfect om er vakantie te vieren. De dikke lagen sneeuw en winterse activiteiten zijn hartstikke leuk, maar de zomerse wandelingen en fietstochten zijn ook om bij weg te dromen.

Winter- en zomerbestemmingen

Vakantie vieren kan het hele jaar door, op verschillende locaties en met verschillende temperaturen. Toch zijn sommige vakantieplekken mooier wanneer de zon schijnt en zijn andere locaties weer beter te bezoeken wanneer het koud is. Het Hoge Noorden heeft beide. In de zomer kun je er genieten van de bossen met heldere meren, terwijl je in de winter weer je ogen uitkijkt vanwege de magische sneeuwlandschappen.

Noorderlicht & middernachtzon

Het Hoge Noorden is bij veel mensen vooral bekend in de winter, omdat zij het noorderlicht willen zien. Veel mensen denken dat dit alleen in de winter te bewonderen is, maar soms is het magische licht al in augustus te zien. Naast het zien van dit bijzonder groene licht, gaan velen ook op huskysafari en gaan zij ijsvissen. Een bijzondere reis die je nooit meer zal vergeten, maar wanneer je in de zomer de middernachtzon in z’n ogen kijkt, sta je ook versteld van hoe mooi het Hoge Noorden in deze tijd van het jaar is. Het hele landschap kleurt roze-oranje en het wordt nooit helemaal donker, hoewel het in de winter juist ‘s middags vroeg al donker wordt. Voor de middernachtzon en prachtige natuur gaan de meeste toeristen naar Lofoten.

Sneeuw & water

De winters in het Hoge Noorden kunnen ijzig, nat en vooral heel koud zijn, maar in de zomer kan de zon dagen schijnen. Een verfrissende duik in een Scandinavisch meer is dan ook hard nodig. Naast zwemmen of rustig aan het strand liggen, kun je ook verschillende wateractiviteiten doen. In de winter kun je juist weer schaatsen op de meren en skiën en langlaufen in de bergen. Totaal verschillend, maar allebei zo bijzonder om eens mee te maken op deze bijzondere locatie.

Activiteiten

Door het grote verschil in activiteiten is deze bestemming zowel in de zomer als in de winter eens de moeite waard om te bezoeken. In de winter kun je skiën en langlaufen, maar ook kun je lange tochten met sneeuwscooters maken, op de huskyslee stappen en bijzondere ijsgrotten bezoeken. Zet vervolgens de wekker rond middernacht om buiten het noorderlicht te bewonderen. Hetgeen wat je in de winter kunt doen, is het tegenovergestelde van wat je zomers op de planning kunt hebben. In de warmere maanden kun je afkoelen in de meren, maar ook kun je meedoen aan activiteiten als canyoning en kajakken. De omgeving is natuurlijk bijzonder mooi en dat kun je het beste bewonderen terwijl je de wandel- en fietsroutes volgt. Hetgeen wat je in beide seizoenen hetzelfde kunt doen, zijn boottochten, waarbij je in de winter en zomer totaal verschillende dieren tegen zal komen.

Benieuwd naar meer informatie over deze spectaculaire bestemming, die je zowel in de zomer als in de winter kan bezoeken? Die vind je hier. 

Om je alvast in de stemming te brengen, laten wij je hieronder wat beelden zien van deze bijzondere locaties.

Bron en Beeld: In samenwerking met Nordic.