100pmagazine_regioarnhem

Dít is de leukste regio om samen met je kinderen te ontdekken!

Leuke musea, speeltuinen, winkels én een prachtige natuur: deze regio heeft het allemaal en is daarom te gek om samen met je kids te ontdekken!

Regio Arnhem

We hebben het over de regio Arnhem! In deze omgeving is zóveel leuks te beleven. Vanuit de levendige binnenstad vol leuke musea, speeltuinen, winkels en terrasjes, duik je zo de natuur in. Deze regio heeft superveel leuke en veelzijdige locaties om samen met je kids te ontdekken. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Handen uit de mouwen

Met samenwerken kom je in De Spelerij & De Uitvinderij het verst. Terwijl de een de hijskraan laat draaien, bestuurt de ander de grijpers waardoor de hijskraan in beweging komt. Lekker de handen uit de mouwen steken! De kleintjes kunnen aan de slag met hout, plexiglas, metaal en piepschuim met échte machines. Volledig veilig natuurlijk, om de mooiste creaties te maken.

Kunst kijken én doen

Vanaf 13 mei is het vernieuwde museum Arnhem weer open. Zowel binnen als buiten in de beeldentuin is een familieroute uitgezet. Ontdek de beste houding om naar een beeld in de tuin te kijken en hoor hoe een kunstwerk is gemaakt. Wil je zelf beleven hoe het is om een echte kunstenaar te zijn? Sla Studio Museum Arnhem dan zeker niet over!

100pmagazine_arnhem_kunst

Selfie met Donald Duck en Mickey Mouse

De Eusebiuskerk steekt met kop en schouders boven de skyline van Arnhem uit. Vanuit de panoramalift en vanaf de spectactulaire, glazen balkons geniet je van het fantastische uitzicht op de stad. Hier maak je trouwens ook de beste selfies! En wanneer je je op de glazen balkons omdraait voor een blik op de toren, zie je stenen stripfiguren van onder meer Donald Duck, Mickey Mouse, Tom Poes en Ollie B. Bommel!

Net een sprookje

Voel je voor een dag een echte prins(es), wanneer je een van de vele kastelen en buitenplaatsen in en rond Arnhem bezoekt. Kies op Kasteel Doorwerth uit een binnen- of buitenspeurtocht of een uitdagende escape route. Op Kasteel & Park Rosendael dwaal je door de historische salons met indrukwekkende beelden en schilderijen. Of maak een spannende speurtocht!

100pmagazine_arnhem_kasteel

Op wereldreis door Burgers’ Zoo

Ga op wereldreis door Burger’s Zoo en ontdek de wondere werelden van een tropisch regenwoud, een zinderende rotswoestijn, de Oost-Afrikaanse savanne en een tropisch vloedbos. In mei en juni vindt Ocean Bricks plaats en ‘zwemmen’ door het park ruim dertig spectaculaire zeedieren. Deze dieren zijn nagebouwd van maar liefst 1,3 miljoen kleurige Legosteentjes!

100pmagazine_arnhem_zeekoe

Pannenkoeken smullen

Van al die leuke uitjes krijg je natuurlijk wel trek! Wat dacht je van een heerlijke pannenkoek in één van de vele pannenkoekenrestaurants. Geniet na van een gezellige tijd en bijzondere ervaringen, onder het genot van een klassieker met spek en stroop. Of probeer eens wat nieuws, zoals een pannenkoek met humus en avocado. Jammie!

Meer weten?

Regio Arnhem is de perfecte bestemming voor een leuk dagje, weekendje of weekje eropuit met kinderen. Kijk voor meer tips op visitarnhem.com.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visit Arnhem.