100%NL Magazine Sinterklaas

Dít feitje over de Goedheiligman heb jij nooit geweten!

Er is al heel veel geschreven over Sinterklaas, oftewel: de Goedheiligman. Maar zeker weten dat jij dít bijzondere feitje nog niet wist.

Feitje over de Goedheiligman

Nog een paar nachtjes slapen en dan barst het grootste kinderfeest van ons land weer los: Sinterklaas! Op zaterdag 12 november worden Sint en zijn pieten feestelijk onthaald in Hellevoetsluis.

We weten al heel veel over Sinterklaas, maar er is één feitje waarvan wij denken dat jij dit nooit geweten hebt! Wist je namelijk dat ongeveer 340 na Christus Sint Nicolaas op 6 december is overleden? Pas 2000 (!) jaar na zijn dood ontstonden er allemaal verhalen en legendes over zijn goede daden waardoor wij vandaag de dag allemaal weten wie Sint Nicolaas is. Dus eigenlijk vieren we op 6 december niet de verjaardag van Sint Nicolaas, maar zijn sterfdag! Wist jij dit? 😉

Sinterklaas komt naar Europarcs!

Dit jaar pakt Sinterklaas groots uit met zijn verjaardag. Hij komt vrijdag 18 november namelijk aan op zijn stoomboot samen met alle Pieten naar EuroParcs De IJssel Eilanden en EuroParcs Zuiderzee! Hij neemt nóg meer cadeautjes mee en hij heeft samen met Feestpiet een weekend vol feestjes georganiseerd. En jij mag natuurlijk ook komen!

Tijdens het weekend van 18 november organiseert Sint samen met EuroParcs De IJssel Eilanden en EuroParcs Zuiderzee een supergezellig feestweekend voor slechts €5 p.p. Hier móet je gewoon bij zijn, want het belooft een onvergetelijk weekend te worden voor jong en oud, maar een ander Sinterklaas weekend boeken kan natuurlijk altijd.

Sinterklaasshow met illusionist Winfried en Monique Smit

Op zaterdag 19 november gaat het dak eraf bij EuroParcs De IJssel Eilanden! Laat je tijdens de grote Sinterklaasshow wegblazen door de indrukwekkende trucs en magie van internationaal meester-illusionist Winfried. Ook ga je helemaal los tijdens optredens van Monique Smit en de Muziekpiet. Dat belooft een onvergetelijk feest te worden voor zowel jonge als oudere kinderen! Kom jij ook?

  • Onvergetelijk Sinterklaasfeest met illusionist Winfried en Monique Smit
  • Arrangement van 2 of 3 nachten
  • Inclusief late check-out op zondag
  • Schoentje knutselen en zetten
  • Spannende speurtocht
  • Meet & Greet met Sinterklaas
  • Sinterklaas Bingo

Bekijk hier het Sinterklaas arrangement!