Fotografeer en win: het perfecte plaatje tijdens Open Monumentendag
Delen

Fotografeer en win: het perfecte plaatje tijdens Open Monumentendag

Elk jaar in het tweede weekend van september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag. Denk aan buitenplaatsen en kastelen, maar ook aan boerderijen, bunkers en forten. Maak tijdens Open Monumentendag een iconische monumentfoto en win een camera!

Open Monumentendag 2023

Open Monumentendag 2023 zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 september. Dit jaar wordt de Open Monumentendag Fotowedstrijd gelanceerd. Ga op pad tijdens Open Monumentendag, maak je meest iconische foto, stuur deze in en maak kans op bijzondere prijzen! De hoofdprijs is een prachtige SONY CYBERSHOT DSC-RX10 MARK IV camera t.w.v. 1699,- euro, ter beschikking gesteld door Kamera Express. Daarnaast wordt de winnende foto gebruikt in diverse uitingen van de organiserende partners met naamsvermelding van de fotograaf.

Jouw inzending draagt bij

De Open Monumentendag Fotowedstrijd wordt georganiseerd door stichting Nederland Monumentenland in samenwerking met Natuurmonumenten, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nationale Monumentenorganisatie (NMo), BOEi, Staatsbosbeheer, het Restauratiefonds, vereniging De Hollandsche Molen en Stichting Werelderfgoed Nederland. Als je meedoet aan de Open Monumentendag Fotowedstrijd stel je de ingezonden foto’s rechtenvrij beschikbaar voor gebruik in de communicatiemiddelen van de organiserende erfgoedpartners. Daarmee steun je hun werk en dat is voor hen een waardevolle bijdrage.

Hoe kan ik meedoen?

Stuur jouw meest iconische foto in tussen 9 en 11 september 2023. De jury onder leiding van William Rutten beoordeelt de foto’s en kiest de winnaars uit. Technische aspecten, compositie, creativiteit en originaliteit wegen even zwaar mee in de beoordeling.

Juryvoorzitter William Rutten

Topfotograaf en juryvoorzitter William Rutten bekend van o.a. RTL “Het Perfecte Plaatje” en SBS Shownieuws zal een deskundig oordeel vellen over de ingezonden foto’s t.b.v. de Open Monumentendag fotowedstrijd samen met een afvaardiging van de verschillende erfgoedorganisaties.

Meer informatie & meedoen!

Voor meer informatie en de spelregels, kijk op www.openmonumentendag.nl/OMDfotowedstrijd

https://www.instagram.com/p/CwVg1DEI2al/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting Nederland Monumentenland

Delen