100%NL Magazine goedkope vliegtickets

Met deze tips scoor jij de goedkoopste vliegtickets voor jouw vakantie!

Ben jij ook al aan het dromen van een heerlijke zomervakantie? Lees dan voordat je je tickets gaat boeken eerst eens deze tips door. Zó scoor jij namelijk de goedkoopste vliegtickets voor jouw vakantie.

Goedkoopste vliegtickets

Lekker onbezorgd genieten van een vakantie willen we natuurlijk allemaal, maar het moet wel leuk blijven! Met de stijgende prijzen en de inflatie lopen vliegtickets vandaag de dag behoorlijk op qua prijs. Maar gelukkig bestaan er een aantal tips en trucs om de goedkoopste vliegtickets voor jouw droomvakantie te bemachtigen. En die delen wij natuurlijk graag met je!

Tip 1

Timing is alles! Waar het vroeger juist heel voordelig was om te wachten tot het laatste moment is dat vandaag de dag wel even anders. Vaak is het nu des te later je boekt, des te duurder je tickets zijn. Wees er dus op tijd bij!

Tip 2

Let bij het boeken van je vliegtickets goed op de extra toeslagen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen wel adverteren met een retourtje voor maar €40, maar als je vervolgens de tickets daadwerkelijk wilt boeken komen er opeens een hele hoop toeslagen bij.

100%NL Magazine goedkoopste vliegtickets

Tip 3

Wie écht de goedkoopste vliegtickets voor zijn of haar vliegreis wil moet wel een beetje flexibel zijn. Want wie flexibel met zijn vliegdata omgaat heeft vaak meer keuze uit verschillende prijzen. Het verschil in prijs kan zeker een paar honderd euro schelen!

Tip 4

Veel mensen kiezen voor het gemak en kopen dan ook vaak een retourvlucht. Maar wist je dat het boeken van twee losse enkele vliegtickets een stuk goedkoper kan zijn? Zo heb je ook de keuze uit verschillende vliegmaatschappijen en tijden.

Tip 5

De échte die-hard reizigers onder ons zullen wel bekend zijn met de ’24 uurs-regel’. Wat dit is? Wij leggen het je uit. De prijzen van vliegtickets kunnen nog wel eens schommelen, soms wel binnen 24 uur! Bij sommige vliegmaatschappijen krijg je je geld terug als je binnen 24 uur je vlucht annuleert. Boek jij jouw tickets bij één van die vliegmaatschappijen houd je de prijs van de vliegtickets dan goed in de gaten. Wie weet scheelt het jou wel een hoop geld!

Beeld: iStock, Bron: SkyScanner