Dit is waarom jij deze maand nog naar Kaapverdië wil..

Dit is waarom jij deze maand nog naar Kaapverdië wil..

Kaapverdië of Cabo Verde is een exotische eilandengroep voor de kust van Senegal, Afrika. In deze voormalige Portugese kolonie met z’n relaxte Portugees-Afrikaanse sfeer schijnt de zon eigenlijk altijd. In 6 uur vlieg je vanuit de kou naar de aangename warmte op het eiland Sal, waar een waanzinnig wit zandstrand voor je klaar ligt!

Laat de zon maar schijnen

De altijd aanwezige zon en het verkoelende briesje zorgen voor een heerlijk tropisch klimaat op het Kaapverdische eiland Sal. De gemiddelde temperatuur in de winter is aangenaam, zo’n 18-24 graden en ’s zomers loopt dit op tot boven de 30 graden. Kortom, een perfecte bestemming als je in het najaar of in de winter aan het gure Nederlandse weer wilt ontsnappen.

Bounty eiland

Het strand alleen is al een hele goede reden om een vakantie naar Sal te boeken. De spierwitte zandstranden van de gezellige badplaats Santa Marina en de helderblauwe zee, doen niet onder voor de mooiste Caribische stranden. Ook de faciliteiten zijn top. Van fijne strandbedden tot cocktailbarretjes waar je met je voeten in het zand kunt genieten van een tropische cocktail.

Letterlijk zout

Sal betekent letterlijk zout. Het water wat in de oude zoutmijnen van Pedra Luma is gelopen, is maar liefst 26 keer zouter dan het normale zeewater. Net als in de Dode Zee, kun je hier drijvend een boekje lezen. Na afloop van een weldadig bad spoel je het zout met de daar aanwezige douches ook weer van je af.

Het water op

Omdat hier altijd een fijne wind staat, kun je perfect leren wind- en kitesurfen. Ook worden er verschillende snorkel- en duiktochten georganiseerd, waarbij je in het heldere zeewater tussen de kleurrijke vissen kunt zwemmen. Op het water varen vele kleine vissersbootjes iedere dag af en aan naar de houten pier op het strand van Santa Maria, om hun net gevangen tonijnen aan land te gooien.

In de maneschijn

In de barretjes in het kleine centrum van Santa Maria genieten de inwoners van het eiland met vakantiegangers van een lekkere en betaalbare mojito of een koel biertje. De sfeer hier is ontspannen, net als in de restaurants, waar je met uitzicht over zee en een kaarsje op tafel de allerlekkerste ceviche van verse tonijn eet!

Bron en Beeld: 100%NL Magazine