Altijd al willen rennen in de Johan Cruijff ArenA? Dit is je kans!

Altijd al willen rennen in de Johan Cruijff ArenA? Dit is je kans!

De Johan Cruijff ArenA wordt wekelijks gebruikt om te voetballen, maar dat is niet het enige wat je hier kunt doen. Er worden regelmatig concerten gegeven en volgend jaar kun jij hier zelfs in en doorheen rennen tijdens de Cruyff Legacy 14K.

Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, voorheen Amsterdam ArenA, is sinds 1996 het voetbalstadion waar AFC Ajax zijn thuiswedstrijden speelt. Hier wordt natuurlijk dagelijks getraind, worden wekelijks wedstrijden gespeeld en gaat het veel over voetbal, maar dat is niet het enige waar de ArenA voor is. Er worden bijvoorbeeld regelmatig concerten gegeven. Zo stonden de Toppers vorige maand nog 3 dagen lang in een volle ArenA, maar ook Harry Styles, Coldplay en The Weeknd zullen hier aankomend jaar gaan optreden. Heb jij naast juichen voor voetbal en dansen tijdens een concert ook altijd al eens willen rennen in en door de Johan Cruijff ArenA? En heb jij dat daverende applaus dat je zelf altijd geeft ook weleens willen ervaren? Doe dan mee met de Cruyff Legacy 14K, want dan wordt deze droom werkelijkheid.

Cruyff Legacy 14K

De Cruyff Legacy 14K vindt plaats op zondag 2 april 2023 en dit houdt in dat je wordt uitgedaagd om 5 of 14 kilometer te rennen of 14 kilometer te wandelen door Amsterdam. Je begint in de Johan Cruijff ArenA en hier eindig je ook. Tussen het rennen en wandelen door kom je langs het ouderlijk huis van Johan, het Cruyff Court en meer highlights gerelateerd aan Johan. Je wordt bij de finish feestelijk onthaald en je eindigt met een gezellige Amsterdamse afterparty. Extra reden om mee te doen dus.

Door mee te doen haal je geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation. De Cruyff Foundation laat hiermee kinderen en jongeren sporten, voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Denk aan kinderen uit achterstandswijken of met een fysieke of verstandelijke handicap. Mocht je dus samen met vrienden of collega’s altijd al willen rennen of wandelen in de ArenA, dan kan dat nu, dus pak je kans. En is dit de droom van je kind die al jaren fan is van voetbalclub AFC Ajax? Geen probleem, want voor kinderen wordt er die dag een Cruyff Legacy Kids Run (750/21500/2250M) georganiseerd met hetzelfde doel. Deze is zelfs helemaal gratis.

Geef je op!

Wil jij zelf in beweging komen én én kinderen en jongeren laten sporten voor wie dat niet vanzelfsprekend is? Geef je dan snel op om mee te rennen of wandelen op 2 april. Je kunt jezelf opgeven als particulier, maar je kunt er ook voor kiezen om deze uitdaging samen met je bedrijf aan te gaan. Zie het als een nieuwe, sportieve doelstelling waarmee je elkaar kunt motiveren.

Wil jij je inschrijven voor de Cruyff Legacy 14K ? Dat kan op deze website.

Bron en Beeld: In samenwerking met de Cruyff Foundation