100%NL Magazine HBA

Waarom je eigenlijk nú al je voorjaarsvakantie zou moeten boeken

De winter is net begonnen, maar wij kijken gewoon alvast naar het voorjaar! Wanneer de kou plaatsmaakt voor de zon, de dagen langer worden en de natuur in bloei staat. Het voorjaar is een prachtig seizoen, maar waar moet je zijn? Het is een echte beleving in de Kop van Noord-Holland. Je kunt heerlijk wandelen over het strand of door de duinen en fietsen langs de bloembollenvelden. Zin in een lang weekend weg of een fijne vakantie? Boek dan nu alvast je voorjaarsvakantie! Een leuk cadeautje voor onder de kerstboom. Boek snel je voorjaarsvakantie, voordat je te laat bent!

Waddenkust

De Kop van Noord-Holland is omringd door drie totaal verschillende kusten: Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer. Vanaf de Afsluitdijk bij Den Oever strekt de waddenkust van Noord-Holland zich uit tot aan Den Helder. Hier vind je een authentiek stukje Holland met een weids polderlandschap vol historische plaatsjes en veel natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, kanoën en tot rust te komen.

Noordzeekust

De Noordzeekust lopend vanaf Petten tot aan Den Helder leent zich perfect voor een uitstapje of vakantie aan zee. Hier kom je tot rust, geniet je van de zon, waai je uit in de zilte zeelucht, maak je een fietstocht door de duinen of ga je lekker wat eten bij een strandpaviljoen. Kustplaatsen zoals Callantsoog en Julianadorp zijn aanraders voor liefhebbers van het strand.

100%NL Magazine HBA

Overnachten

En waar ga je dan slapen in het voorjaar? Er zijn veel locaties langs de kust, maar ook B&B’s en hotels in de steden en dorpen. In Fort Kijkduin beleef je een bijzondere nacht. Verblijf in het fortwachtershuisje en wanneer het museum sluit en de poorten dichtgaan heb jij het uitzicht helemaal voor jezelf. Kamperen in stijl? Kies dan voor glamping, een sfeervolle lodge of gave tipitent. De ultieme vrijheid beleef je in een strandhuisje. Kom helemaal tot rust met de ruisende zee op de achtergrond.

100%NL Magazine HBA

Tulpen in de Kop

Wat bij een bezoek in het voorjaar écht niet mag ontbreken, is het bewonderen van de bloemenzee. Het begint in maart met het krokusseizoen. Daarna komen de narcissen en hyacinten op en tenslotte laten de tulpen hun kleuren zien, vanaf midden april tot begin mei. Eindeloze velden met duizenden tulpen, een palet aan kleur, vlakbij het strand.

Tips

  • Er zijn verschillende kleurrijke fiets- en wandelroutes die langs de tulpenvelden gaan, door bloembollendorpjes en langs de Hollandse kust.
  • Op verschillende locaties staan verkoopstalletjes langs de weg waar je bloemen kan kopen. Super vers, direct van het land.
  • Wil je overnachten tussen de tulpen? Er zijn verschillende plekken waar je met je caravan, camper of tent midden tussen de bloemenvelden staat.

100%NL Magazine HBA

Win een fietsarrangement

Op de fiets de Kop van Noord-Holland ontdekken? Maak kans op een arrangement bij Grand Hotel Beatrix in Huisduinen! In dit gastvrije 4 sterrenhotel, gelegen direct aan zee, kom je helemaal tot rust. Je krijgt 2 overnachtingen in een deluxe kamer inclusief ontbijt, mag gebruikmaken van de wellness- en fitnessfaciliteiten en 2 huurfietsen.

Kans maken? Doe mee!

100%NL Magazine HBA

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam