100%NL Magazine Hoge Veluwe

Uniek uitje: zaag je eigen kerstboom op De Hoge Veluwe!

Nog geen plannen gemaakt voor de aankomende kerstperiode? Trek er dan op uit en ga naar De Hoge Veluwe. Er is daar zóveel te doen! Van het zagen van je eigen kerstboom tot een ontspannende kerstsfeerwandeling!

Hoge Veluwse kerstdroom

Ook zo’n zin in Kerst en op zoek naar zoveel mogelijk manieren om in de stemming te komen? Om tijd met elkaar door te brengen en leuke dingen te doen. Om te genieten van elkaar, lekker eten, drinken en gezelligheid. Zet dan je navigatie op De Hoge Veluwe want hier is het te doen. Binnen én buiten!

Zaag je eigen Kerstboom

Met het hele gezin én een zaag het bos in, op zoek naar de ideale boom voor thuis in de huiskamer. Hoe leuk is dat!? En bij iedereen die zegt ‘mooie boom’ trots antwoorden ‘zelf gezaagd!’ Dit jaar is deze jaarlijkse traditie op 11, 12, 18 en 19 december. Het is het ultieme kerstgevoel, na de ‘noeste’ arbeid van het zagen, de boom over je schouder gooien, een welverdiende warme chocolademelk drinken. En ook op het gebied van duurzaamheid ben je goed bezig, sterker nog je helpt de natuur en draagt bij aan het natuurbeheer van de Hoge Veluwe. De dennenbomen groeien op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als er niet regelmatig bomen verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien.

Let op: op dit moment zijn alle tijdsloten voor het zagen van je eigen Kerstboom helaas al vol, maar De Hoge Veluwe is hard bezig om meer tijden beschikbaar te maken. Houd hiervoor de website in de gaten.

100%NL Magazine kerstboom

Viergangen Wildlunch

Alle weekenden in december dus ook eerste en tweede kerstdag kun je om 13 uur in het Parkrestaurant aanschuiven voor een 4-gangen lunchmenu met wild uit eigen Park, groenten en kruiden uit eigen moestuin. Zo worden onder andere een huisgemaakte ravioli en rosbief van edelhert geserveerd.

Vakantie vibe

In de kerstvakantie wordt bijna elke dag een kerstsfeerwandeling georganiseerd. Samen met de Natuurgids, kom je in hogere kerstsferen. Geniet van de mysterieuze nevels die over de velden liggen. Kerstbomen in de vrije natuur en wie weet, misschien ligt er zelfs wel sneeuw! Voor kinderen is het uitpluizen van de uilenbal en bijbehorende speurtocht een hoogtepunt.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.hogeveluwe.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Hoge Veluwe