Boeken maar! Dít wordt de populairste vakantiebestemming van 2023

Boeken maar! Dít wordt de populairste vakantiebestemming van 2023

De meeste mensen zullen bij IJsland aan kou, sneeuw en winter denken, maar na het lezen van dit artikel boek jij gelijk jouw zomervakantie naar dit prachtige land.

Zomervakantie

De koude, donkere maanden zijn nog maar net begonnen, maar de meeste mensen beginnen toch al na te denken over hun zomervakantie van volgend jaar. Hoewel veel mensen jaarlijks terugkeren naar dezelfde camping in hetzelfde land, zijn er ook mensen die steeds een nieuw avontuur opzoeken en nieuwe landen bezoeken. Met allebei is er natuurlijk niets mis, maar na het lezen over déze zomervakantie, is de kans groot dat je gelijk een zomervakantie naar IJsland gaat of wil boeken.

IJsland

De meeste mensen denken bij IJsland aan kou, winter en sneeuw, maar wat velen niet weten, is dat IJsland ook een perfecte locatie is voor zomervakanties. De landschappen zijn er adembenemend mooi, er zijn bijzondere dieren te spotten, er zijn genoeg zomerse activiteiten te doen en het wordt er ‘s nachts amper donker. Klinkt perfect, want zo kun je tot laat nog al het moois ontdekken.

Ringweg

De volledig geasfalteerde en bekende ringweg loopt als een lus rond het eiland en dat is perfect voor magische autoritjes. Zo kun je overal stoppen en bij ieder mooi uitzichtpunt een foto maken. Begin bijvoorbeeld ‘s middags met rijden, zodat je de zonsondergang tegemoet rijdt. Of rijd langs de Seljalands- en Skogafoss watervallen en rijd verder langs de zwarte zandstranden. Niet alleen dat, ook de met mos begroeide lavawoestijnen en de warmwaterrivier zijn hier niet ver weg. Geniet van stilte momenten en maak prachtige foto’s.

Zomerse activiteiten

‘s Zomers kun je in IJsland een uitstapje maken naar de Blue Lagoon. In dit geothermische bad is het water 39°C en dat zorgt voor echte ontspanning tijdens jouw reis. Ben jij een dierenliefhebber? Ga dan mee met een vissersboot en ga op zoek naar walvissen, bultruggen en witsnuitdolfijnen. Wil jij je vakantie iets sportiever maken? Ook dat kan in IJsland. Je kunt een begeleide wandeling maken over de gletsjer Svinafellsjökull of je kunt gaan kajakken langs gigantische rotsen in oorverdovende stilte. Een zomervakantie in IJsland heeft dus echt alles. al ga je alleen maar om de prachtige landschappen te bezichtigen.

Zin om je zomervakantie naar IJsland te boeken en benieuwd naar meer informatie? Die vind je op de website van Nordic.

Bron en Beeld: In samenwerking met Nordic.