Uitjes & Reizen

100% onderzocht: jullie top 10 vakantiebestemmingen!

Op de 100%NL Magazine Facebookpagina vind je regelmatig gave winacties! Zo kon je laatst, door aan te geven wat jouw favoriete vakantiebestemming is, kans maken op een goed gevulde Zomer Goodiebag. Wij analyseerden jullie antwoorden en presenteren je hierbij de top 10 vakantiebestemmingen volgens onze Facebookfans. Met een paar uitgelichte reacties :-)

10 Oostenrijk

Oostenrijk staat op een mooie plaats 10. Jullie vinden dit land een prachtig vakantieland door de mooie natuur, kindvriendelijkheid, de gastvrijheid van de mensen en hun trots op hun land. Oostenrijk is volgens jullie de ideale locatie om zowel een relaxte als actieve vakantie te hebben. 

9 Duitsland

Duitsland is bij jullie ook populair door de grote veelzijdigheid van het land. Daarom verdient Duitsland een mooie 9e plaats.

8 Kroatië

Kroatië is de laatste jaren in populariteit gestegen en heeft daarom plaatsje 8 bemachtigd in onze top 10. Rovinj  en Hvar worden nog apart benoemd als favoriete bestemmingen in Kroatië.

7 Amerika
Amerika beland op een mooie 7e plaats. Voornamelijk Florida is erg in trek, mede door het Disney park! Verder wordt West Amerika, Noord Amerika en New York nog speciaal benoemd als favoriet. 

6 Turkije 

Verrassend is dat, ondanks dat Turkije de laatste tijd vaak negatief in het nieuws is, het nog steeds het favoriete vakantieland van veel van onze Facebookfans. Turkije is voor hen ideaal voor een heerlijke relaxvakantie. Bodrum, Kuşadası en Marmaris worden nog specifiek genoemd als favorieten!

5 Frankrijk

Frankrijk, en voornamelijk zuid Frankrijk, komen op een mooie 5e plaats. Frankrijk is ook ideaal voor gezinsvakanties. De Vendée en Argelès-sur-Mer worden speciaal genoemd als jullie favoriet. 

4 Griekenland

De populairste eilanden bij jullie zijn Zakynthos, Kreta, Kos en Santorini. Griekenland bestaat natuurlijk, naast het vaste land, uit allerlei eilanden en zij hebben van alles te bieden; mooie cultuur, lekker eten, en heerlijk klimaat om lekker van het zonnetje te genieten!

3 Italie

Favoriet zijn bij jullie de Italiaanse meren, met name het Gardameer. Ook worden Umbrië, Toscane en de eilanden Sicilië en Sardinië in het bijzonder benoemd. Italië is zo veelzijdig en verdient daarom deze mooie 3e plaats!

2 Spanje

Spanje is het populairste buitenlandse land in jullie top 10! Met name Ibiza is favoriet, met daar op volgend de Canarische eilanden (Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife), Mallorca, Catalonië (Salou, Barcelona en omgeving), en tot slot Alicante, de Costa del Sol, Andalusië en Fuerteventura. 

1 Nederland

Geloof het of niet, maar de meeste mensen zien Nederland toch als hun favoriete vakantieland! Vooral de Waddeneilanden zijn populair (vooral Texel), maar ook Zeeland is heel populair. 


Gewoon het leukste blad van Nederland