Uitjes & Reizen

A Chorus Line: 17 dansers. 8 spotlights. 1 droom.

A Chorus Line vertelt het verhaal van zeventien jonge toptalenten en hun strijd om een felbegeerde rol. Kijk mee bij hun audities en ervaar de emotionele drijfveren van ambitieuze, jonge dansers.

De musical A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten als The Voice en So You Think You Can Dance en brengt de afvalrace met bloed, zweet en tra(i)nen dichtbij. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama groeide A Chorus Line uit tot een gigantische publiekstrekker. Nummers als I hope I get It, I Can Do That, What I Did For Love en One oogstten internationale roem als musicalklassiekers. A Chorus Line won een regen aan prestigieuze prijzen, zoals negen Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical. Nu komt deze successhow eindelijk terug naar de theaters, in een gloednieuwe Nederlandse versie. De cast bestaat uit vele jonge toptalenten, maar ook gevestigde namen als Edwin Jonker en Bettina Holwerda Bakkum spelen mee in A Chorus Line.

A Chorus Line ging in 1975 op Broadway in première en is sindsdien al meer dan zesduizend keer in New York gespeeld. Internationale successen volgden. In 1985 is de musical verfilmd met onder andere Michael Douglas in een van de hoofdrollen. A Chorus Line is oorspronkelijk bedacht, geregisseerd en gechoreografeerd door Michael Bennett. In deze Nederlandse versie tekent Martin Michel voor de regie en choreografie.


A Chorus Line is vanaf 5 november 2016 tot en met 9 april 2017 door heel Nederland te zien. Meer informatie over de musical en tickets zijn verkrijgbaar op www.achorusline.nl


Gewoon het leukste blad van Nederland