Uitjes & Reizen

6 x Carnaval vieren doe je hier!

Wil je dit weekend carnaval gaan vieren, maar heb je nog geen idee waar? Dan hebben wij wat leuke tips voor jou! Alaaaaaf!

Maastricht

Wanneer je carnaval gaat vieren in Maastricht weet je zeker dat je echt kunt feesten. Het is eigenlijk onmogelijk om de gezelligheid mis te lopen. In de vele cafés is het feest, maar ook op straat. Op zaterdag heb je er de intocht en op zondag kun je genieten van de grote optocht. Ook leuk om te weten: maandag is familiedag. Er vindt dan ook een grote familieoptocht plaats, dus Maastricht is zeker ook leuk om met de kids te bezoeken!

Den Bosch

Of moeten we zeggen Oeteldonk? Dat is namelijk de carnavalsnaam van Den Bosch! Van zaterdag tot en met dinsdag is heel de stad in feeststemming. Het hoogtepunt van carnaval in Den Bosch bijwonen? Bezoek dan op maandag de traditionele optocht!

Breda

Ook in Breda kun je goed carnaval vieren. Welke dag je hier echt niet mag missen? De zaterdag! Op zaterdag heb je hier namelijk elk jaar optredens van de leukste en bekendste carnavalsartiesten!

Nijmegen

In Nijmegen is het tijdens carnaval vier dagen lang een groot feest in het centrum. Op zaterdag krijgt de ‘stadsprins’ de sleutel van de stad (hoogtepunt dat je niet mag missen!). Zondags heb je een leuke carnavalsoptocht en op maandag kun je je hier echt prima vermaken in de cafés.

Tilburg

In Tilburg start je de carnaval op vrijdagavond met een zogeheten kroegendwéeltocht (excuseer ons voor ons Tilburgs J). Tijdens deze tocht is het doel om zoveel mogelijk kroegen te bezoeken. Ook de andere dagen is het hier feest, met op zondag de optocht en op maandag het Kruikenstad in Koor.

Bergen op Zoom

En last but zeker not least: Krabbegat! Carnaval vieren in Bergen op Zoom is ook zeker een goed idee. Heel het weekend is het feest. In de kroegen, op straat en bij de mensen thuis. Wat bijzonder is aan Bergen op Zoom is dat hier de optocht dinsdags pas plaats vindt. De perfecte plek om je carnaval feestelijk af te sluiten dus!


Gewoon het leukste blad van Nederland