Uitjes & Reizen

De mooiste stranden van Griekenland

Met meer dan 6000 eilanden en een ontelbaar aantal kilometers aan kust is het best lastig om dat ene prachtige plekje te vinden voor de zomervakantie. Zoover maakt de keuze makkelijker met de zes mooiste Griekse stranden. Op zoek naar rust of juist avontuur? Of waar je het beste met je kids naar toe kan? Lees dan snel verder!

1. Naar Shipwreck Beach, ook wel bekend als Navagio Beach, afreizen is iets lastiger, maar als je er eenmaal bent kom je wel aan op het enorm indrukwekkende strand met bekende scheepswrak en steile rotsen.

2. Ben je op zoek naar een strand waar je heerlijk van kunt genieten met (kleine) kinderen? Dan moet je hierheen! De zeebodem loopt heel geleidelijk af, waardoor het water zelfs na vijftig meter de zee in lopen nog steeds aan je knieën staat.

3. Voor een azuurblauwe zee hoef je niet ver te reizen, je vindt het gewoon in Griekenland! Hier kun je beter een duik nemen en genieten van de omgeving in plaats van met je ogen gesloten gaan zonnen. Bekijk hier een kleine sneak peek.

4. Ponti Beach staat ook wel bekend als Surfers Beach, want hier staat bijna altijd wind. Perfect dus voor windsurfers of zeilers. Dus ben je op zoek naar een actieve vakantie, dan moet je zeker hierheen.

5. Dit strand is nog een redelijk onbekende parel. Hier vind je parelwitte zandstranden en kraakhelder zeewater in de mooiste blauwtinten. En zeker in het voor- en naseizoen is het hier nog enorm rustig. Hoe fijn is dat!

6. Niet schrikken als je op dit eiland vooral veel zwarte stranden tegenkomt, want dit komt door de vulkanische oorsprong van Santorini. Wat je ook op het eiland vindt is Vlychada Beach met bijzonder hoge rotsen. Dit strand is niet super toeristisch, dus je kunt hier goedkoop een stoeltje scoren.


Ben jij al eens naar Griekenland geweest of heb je onlangs een andere geweldige vakantie gehad? Stem op jouw favoriete reisorganisatie voor de Zoover Awards 2017 en maak kans op een vakantie voor twee ter waarde van € 900!

 

 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland