Uitjes & Reizen

Deze bijzondere kerstmarkten in Nederland MOET je bezocht hebben!

Wie houdt er niet van? Slenteren over een prachtige sprookjesachtige kerstmarkt onder het genot van een hapje en drankje. Hoewel veel mensen vaak naar Duitsland afreizen voor een bezoekje aan de kerstmarkt, heb je tegenwoordig steeds mooiere kerstmarkten in ons eigen landje! Wij hebben een paar bijzondere kerstmarkten op een rijtje gezet.

Maastricht

Het Vrijthof in Maastricht is omgetoverd tot een magisch kerstparadijs. De markt is voorzien van velen houten chalets en een grote schaatsbaan te midden van alle kerstvreugde. Het bijzondere aan deze kerstmarkt zijn de aanwezige oude ambachten zoals tingieters en een kaarsenmaker. Geniet van een demonstratie en schaf de handgemaakte producten aan. Natuurlijk kan je ook genieten van heerlijke poffertjes warme chocolademelk en glühwein. De entree is gratis en de kerstmarkt is geopend van 10.00 tot 22.00. Rondom te feestdagen zijn er afwijkende openingstijden. Bezoek de kerstmarkt tot en met 1 januari 2018!

Valkenburg

Limburg is duidelijk ‘the place to be’ deze kerst als het gaat om kerstmarkten. In Valkenburg staan zelfs meerdere kerstmarkten. De beroemde grotten in Valkenburg zijn omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Hoe bijzonder is dat! Je moet in Valkenburg wel rekening houden met een entreeprijs. Dit verschilt per kerstmarkt, maar houd rekening met prijzen rond de € 7. Ook zal er dit jaar weer een kerstparade plaatsvinden. Deze magische parade trekt twee keer per week door de stad met verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums. Kortom, ontdek de sprookjesachtige kerstbeleving in Valkenburg tot en met 7 januari 2018.

Leiden

Ooit weleens gehoord van een drijvende kerstmarkt? In Leiden hebben ze er een! De kerstmarkt is te vinden op het water van de Nieuw Rijn en bezit over 86 prachtige chalets voorzien van sfeervolle verlichting. Het bijzondere aan deze kerstmarkt is dat je voor maar € 7 kan genieten van een rondvaart waarbij je de kerstsfeer vanaf het water bewondert. De kersmarkt kan je bezoeken vanaf 15 december tot en met 27 december. De entree is gratis!

Haarlem

Zaterdag 9 en zondag 10 december vind je in Haarlem een van de grootste kersmarkten van de Benelux. Met ruim 300 kramen heb je een gigantische keuze uit prachtige kerstspullen heerlijk eten en natuurlijk warme dranken. Ook heel bijzonder is het Winter Bierfestival dat plaatsvindt op het Hortusplein. Vanuit de houten chalets worden verschillende speciaal bieren getapt die je natuurlijk allemaal kunt proeven. Mocht je dit weekend nog niks te doen hebben? Bezoek de kerstmarkt op zaterdag van 10.30 tot 19.00 en op zondag van 10.00 tot 18.00!


Gewoon het leukste blad van Nederland