Uitjes & Reizen

Deze vakantiebestemming heeft klimparken, dino's en sprookjessteden!

De Eifel is een van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. De twee fijnste dingen aan de Eifel? Het is lekker dichtbij huis, en het heeft een heleboel heerlijke plekken om met het hele gezin even snel of juist lekker lang vakantie te vieren. Een paar fijne tips.

Dino gekte

Met de huidige Dino gekte rondom de nieuwe film Jurrassic World: Fallen Kingdom, is het themapark Teufelsschlucht echt perfect voor alle dinoliefhebbers. Hier vindt je namelijk allerlei bewoners uit de prehistorie: neanderthalers en mammoeten bijvoorbeeld, maar ook dino’s als de T.rex en een lokale oerheld, de Eifelorosaurus. In totaal zijn er wel honderd levensecht ogende uitgestorven soorten in het park. De kids mogen zelfs beenderen opgraven en leren hoe ze fossielen moeten prepareren. Superleuk!

Reisje door de tijd

Als je wilt meemaken hoe het was om in vroeger tijden in een alledaags Eifels dorp te wonen, dan geef het LVR-freilichtmuseum in Kommern een heel aardig idee. Er staan 75 gebouwen, waaronder winkeltjes, een watermolen, school en werkplaats, die je laten proeven wat verschillende vervlogen tijdperken – vanaf eind zestiende eeuw tot halverwege de twintigste eeuw. Acteurs maken de ervaring extra levendig en realistisch. In het bijbehorende museum kun je ook workshops volgen. Kommern.lvr.de

Klimmen en klauteren

Niets leuker dan lekker uitrazen met de kinderen in het bos. Voor het echte klim- en klauterwerk ben je in Duitsland op de goede plaats. In Hochseilgarten Hürtgenwald vind je meerdere parcoursen waarop de kids kunnen klimmen, slingeren, routsjen en springen. Zelfs voor de ouders is het een leuk avontuur!

Kijk voor meer leuke familie uitjes dichtbij op www.nrw-vakantie.nl/familietips en onder #duitslanddichtbij

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Duits Verkeersbureau.

Gewoon het leukste blad van Nederland