Uitjes & Reizen

Geen brug te ver

Zoals je de kleine Bruggetjes in Amsterdam met geen mogelijkheid kunt vergelijken met de Zwaan in Rotterdam, zo heb je door heel Europa de mooiste bruggen. Allemaal bijzonder, mooi en indrukwekkend in hun soort en hoe dan ook een goede reden om de omgeving te verkennen.

Heb jij deze top 5 al eens bezocht?

 1. Geierlay – Hunsrück
  De langste hangbrug van Duitsland hangt op een hoogte van ruim 100 meter. Met een lengte van 360 meter is de loopbrug een nieuw record en een absoluut spektakel in Duitsland.
 2. Viaduc de Millau  – Millau
  Deze brug hangt op eenzame hoogte op de autosnelweg van Montpellier naar Clermont-Ferrand en overspant de vallei van de Tarn. Toeristen die foto's maken en zelfs auto's stoppen op de vluchtstrook om te genieten van het uitzicht.
 3. Øresundbron – Malmö
  Deze waanzinnige brug is onderdeel van de verbinding tussen Malmö en Kopenhagen en voert over de Sont, een van de drie zeestraten die het Kattegat verbindt met de Oostzee.
 4. Pulteny Bridge – Bath
  Bath is een schitterend stadje en na Londen de drukst bezochte toeristenplaats in Engeland. Het werd in de eerste eeuw gesticht door de Romeinen rond de thermen, vandaar de naam. De Pulteny Bridge stamt uit 1174 met aan beide kanten restaurants en winkeltjes. Gezellig toch!
 5. Bruggen Zonder Naam – Korinthe
  Het Kanaal van Korinthe is een kunstmatige waterweg in Griekenland, die in het laatste decennium van de 19de eeuw werd aangelegd, op de plaats waar het land op zijn smalst is. Sinsdien is de Poloponnesos - daar waar onze Koning en Koningin hun vakantiehuis hebben - geen schiereiland meer, maar een eiland. De zes bruggen (die geen naam hebben) liggen 70 meter boven het kraakheldere water, waarin je leunend over de vangrail de vissen kunt zien zwemmen.

Lees nog meer over de mooiste bruggen van Europa in 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland