Uitjes & Reizen

Lekker struinen: drie must-see markten!

Wie houdt er niet van! Heerlijk een dagje struinen op de markt, op zoek naar de leukste koopjes en hebbedingetjes. Wij hebben drie hele leuke markten op een rijtje gezet die je zeker een bezoekje moet brengen dit voorjaar.

Weekmarkt in Schagen

Schagen is een prachtig Westfries plattelandsstadje waar elk jaar diverse markten en braderieën worden georganiseerd. Elke donderdag wordt er in Schagen een weekmarkt georganiseerd met de leukste marktkramen met typisch Westfriese producten. Vanaf 08.30 tot 13.00 uur kun je vertoeven op de grote markt die je kunt vinden op de Gedempte Gracht en Laan van Schagen. Deze wekelijkse markt wordt in de zomer vanaf 29 juni omgetoverd tot de nostalgische Westfriese markten, waarbij je kunt genieten van een traditionele optocht in Westfriese klederdacht, wagens die getrokken worden door paarden en allerlei activiteiten. Iedere week staat een ander thema centraal en het is zeker een bezoekje waard!

Bloemendagen Mega Markt in Breezand

Zit het weer niet mee en regent het pijpenstelen? Dan breng je een bezoekje aan deze tweedehands overdekte markt in Breezand. Kraampjes vol met meubeltjes, prachtig servies, speelgoed, boeken, huisdier accessoires en nog veel meer! Ook de mannen gaan zich zeker niet vervelen tijdens een bezoekje aan de Mega Markt in Breezand. Zij kunnen genieten van de vele nog werkende oldtimer trekkers en hun werktuigen. Superleuk om te zien natuurlijk! Vanaf 28 april t/m 1 mei van 11.00 tot ongeveer 17.00 uur zijn de deuren van de markt geopend voor bezoekers. Struinen maar!

Kofferbakmarkt Sint Maartenszee

Vanaf 2 april tot en met 24 september kun je iedere maandag gezellig struinen over de Kofferbakmarkt in Sint Maartenszee. Dit evenement, waarbij iedere maandag verkopers met een auto volgeladen met tweedehandsspulletjes richting de parkeerplaats bij Attractiepark de Goudvis komt, is al sinds 1987 een groot succes! Of het voor een verzameling is, speelgoed of fietsen, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vinden. De kinderen kunnen zich lekker vermaken in de speeltuin of de overdekte speelparadijzen. Gegarandeerd een leuke dag!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Boven Amsterdam.

Gewoon het leukste blad van Nederland