Uitjes & Reizen

Het leukste verjaardagsfeestje ooit...

Wanneer je een uitnodiging krijgt voor de 25e verjaardag van Disneyland Parijs, zeg je natuurlijk volmondig ‘JA!’. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. De aftrap van het jubileumjaar vond plaats. Van tevoren hadden we al gelezen over de nieuwe shows, feestelijke parade, magische avondshow en vernieuwde attracties. Dat klonk allemaal al super gaaf, maar wanneer je het daadwerkelijk meemaakt voel je ook echt dé Disney-magie.

Al wanneer je het park binnenkomt begint het feestje. De kleuren van het 25-jarig bestaan zijn blauw/zilver en dit zie je overal terug. De beelden van de sprookjesfiguren hebben allemaal een nieuw (blauw) jasje gekregen.

Omdat het afgelopen weekend zo leuk was, kunnen we nog twee uur door blijven tikken om jullie alles in detail te vertellen. Maar dat haalt de magie er misschien weer een beetje van af. Onderstaand lees je daarom de hoogtepunten rondom het 25-jarig bestaan. Kun je daarna zelf je reisje boeken en de magie zelf meemaken, zonder dat wij alles hebben verklapt. :) 

Twee nieuwe shows voor het Kasteel van Doornroosje
Bij een 25e verjaardag hoort natuurlijk een verjaardagsshow. Deze vindt meerdere keren per dag plaats, voor het kasteel van Doornroosje. Mickey heeft hier een grote verrassing voorbereid en neemt je samen met al zijn vrienden mee voor een onvergetelijk verjaardagsfeest. Samen met Buzz-Lightyear, Pluto, Knabbel & Babbel, Goofy, Baloe en nog veel meer Disney-vrienden wordt hier het vrolijke ‘Happy Anniversary Disneyland Paris’ lied gezongen. Een liedje dat je al direct kunt mee zingen.

De tweede show die je voor het bekende roze kasteel vindt is de Starlit Princess Waltz. Meerdere keren per dag dansen alle Disney prinsessen hier hun sierlijkste dans in hun mooiste baljurk. Natuurlijk laten de Disney prinsen deze mooie prinsessen niet alleen dansen en doen ook zij mee. Een waar sprookje voor jong én oud.  

In een galaxy, far, far away…
Speciaal voor het 25-jarige bestaan heeft Disneyland uitgepakt met een volledig vernieuwde versie van de Star Tours attractie: Star Tours: The Adventures Continue. In deze attractie maak je een reis langs vele scènes van de Star Wars saga. Maar pas op: Darth Vader loopt hier ook rond. Dat wordt een spannend ritje!

En daar blijft het niet bij. Ook Space Mountain is helemaal vernieuwd. Wanneer je nu in deze attractie stapt wordt je gebriefd door de beroemde Admiral Ackbar. Samen met ‘The Rebel Alliance’ ga je de planeet Jakku bewaken. Je wordt afgeschoten in een ruimteschip dat met grote snelheid de galaxy kruist. Bereid je maar voor op een epische ruimtemissie!

Oog in oog met jouw favoriete Disney-figuren
Dat kan vanaf nu tijdens de gloednieuwe parade: Disney Stars on! Een feestelijke parade die mooier is dan ooit, waar je samen met vele Disneyfiguren het 25-jarige bestaan viert. Zo zie je Mickey & Minnie, Donald Duck en Goofy vrolijk zwaaiend voorbijkomen. Ook de Disney prinsessen komen hier uiteraard weer voorbij, net als Peter Pan, Nemo, Anna + Elza, Simba, Kapitein Haak en nog veel meer van je favoriete figuren. Fun gegarandeerd!

De mooiste lichtjesshow ooit!
Wanneer de dag bijna tot zijn einde komt staat je nog één hele grote verrassing te wachten bij het Kasteel van Doornroosje. De gloednieuwe lichtjesshow Disney Illuminations gaat hier van start. Mickey neemt je hier mee op een boeiende reis. Zo kom je langs de wereld van De Kleine Zeemeermin, Finding Nemo en Frozen, maar ook langs Pirates of The Carribean en zelfs de nieuwste beelden van Beauty & The Beast zie je in deze show voorbij komen. Voor degenen die de oude show al hebben gezien: Waarschijnlijk dacht je dat het niet mooier kon, maar deze show overtreft werkelijk waar alles!

Aan alles komt een eind…
Maar niet voordat Mickey Mouse je een fijne nacht heeft gewenst. Wanneer je het park uitloopt staat hij je namelijk vrolijk uit te zwaaien op zijn balkon. Een hele leuke afsluiter van een magische dag. Tijd om naar huis of (nog beter) naar je Disney Hotel te gaan.

PS: Weten jullie wat het allerleukste is aan dit verjaardagsfeestje? Dat het niet maar één weekend duurt, maar een héél jaar! Kijk dus snel op www.disneylandparis.nl en voel de magie zelf!

 


Gewoon het leukste blad van Nederland