Uitjes & Reizen

Reisverslag: vakantie in eigen land vier je op Landgoed Avegoor!

Avegoor is een prachtig landgoed op de Veluwe, waar nu een hotel op staat. Met mijn vrouw en twee dochters gaan we genieten van natuur, lekker eten en de steden. Maar ik ben vooral benieuwd naar de historie van dit pand.

Als ik de oprijlaan op rij, ben ik onder de indruk. Het hagelwitte gebouw staat te stralen in de zon. Ik vertel mijn dochters dat hier ooit echte prinsen en prinsessen sliepen. Het landgoed werd in 1662 gekocht door de prins van Oranje. En hoewel ze al lang door de prinsessen fase heen zijn, zie ik dat ze toch onder de indruk zijn. Binnen wacht ons een warm welkom. We brengen onze spullen naar de ruime kamer met een grote inloopdouche en een tussendeur naar de kamer van de kinderen. En huren fietsen om de prachtige omgeving te ontdekken. Het is overal zo rustig, dat je bladeren uit de boom kunt horen vallen. De prachtige tuin om het landgoed en dan met name het terras, zijn onze bonus voor als we straks thuiskomen.

Luisteren naar de stilte

We eten die avond heerlijk in het gezellige restaurant met als absolute hoogtepunt het toetje: ‘Rob’s Grote Tuinverbouwing’. Voor morgen staat in elk geval het park De Hoge Veluwe met het Kröller-Müller Museum op het menu. Als ik die nacht in dat uitzonderlijk comfortabele bed lig, moet ik denken aan alles wat hier gebeurd is. En terwijl ik mij verbaas over het feit dat een pand wat zoveel bestemmingen heeft gehad – in de oorlog heeft het ook nog gediend als opleidingskamp voor SS’ers en als noodhospitaal – nu zo’n prachtig hotel is geworden, val ik in een diepe slaap... Na een uitgebreid ontbijt, besluiten we ondanks alles wat er in de omgeving te zien en doen is, toch nog even langer te genieten op het landgoed zelf. Terwijl onze dochters in het zwembad liggen, luisteren wij op een bedje in de zon naar de stilte. Ons realiserend dat dit precies de ontspanning is die we zochten.

Lezersreis al vanaf € 89 p.p.!

Lijkt het jou ook helemaal geweldig om te overnachten in dit bijzondere hotel? Dan hebben wij een fantastische aanbieding voor je! Je logeert er namelijk al voor maar € 89 per persoon! Dit is inclusief:

  • Ontvangst met koffie, thee en gebak
  • 2x overnachting
  • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x heerlijk 3-gangendiner op de dag van aankomst
  • Gratis gebruik van sauna en binnenzwembad
  • Informatiepakketje van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes
  • WiFi & parkeren

Meer informatie of reserveren?
Ga naar www.landgoedavegoor.nl/100nl of bel 0313 - 430 600

Aankomst t/m 31-12-2018 (m.u.v. feestdagen en evenementen) o.b.v. verblijf van twee personen op een standaardkamer. Prijzen zijn exclusief tax and handling fee (€2 p.p.p.n) en weekendtoeslag bij verblijf op vrijdag- en/of zaterdagnacht (€5 p.p.p.n.). augustus, september € 109 p.p. (ipv € 159 p.p.). Oktober, november, december € 89 p.p. (i.p.v. € 149 p.p.).

 


Gewoon het leukste blad van Nederland