Uitjes & Reizen

Reisverslag: Logeren in het klooster (+ unieke aanbieding)

Omdat de kans dat ik (Eddy) mijn dochters – 15 en 13 – in het klooster ga krijgen niet heel groot lijkt en me dat af en toe helemaal geen slecht idee lijkt, neem ik hen en mijn vrouw mee naar het Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Want als ik lees wat je in deze nieuwe vier sterren aanwinst van Fletcher allemaal kunt doen, zouden ze het zomaar eens kunnen gaan overwegen!

In juni van dit jaar ging het voormalige klooster na een grondige renovatie open. Chique ruime kamers met – hoe maak je de dames blij – een mooie badkamer met regendouche. Terwijl zij de badkamer uitproberen en zich nestelen voor de tv, maak ik een wandeling door het 15 hectare grote park in het schitterende landschap van het Noord-Brabantse Deurne. Het is prachtig hier en de rust overvalt me na een hectische week op het werk. Terug in de kamer zijn de dames klaar voor het diner bij de culinaire hotspot Bar Bistro DuCo die bij het hotel hoort. De bediening is opvallend vriendelijk, het eten goed en de prijs meer dan redelijk. De chef-kok bereidt de vis- en vleesgerechten op een Josper houtskooloven, waardoor ze een bijzondere smaak krijgen. Op het menu staan diverse producten uit de Peelstreek, maar ook internationale gerechten. Wij gaan voor de bavette en sliptongetjes en een bijpassend wijnarrangement. De kinderen beginnen met een tomatensoep en nemen daarna een waanzinnig lekkere rundvleesburger met Old Amsterdam kaas. We tafelen lang na, eindelijk tijd voor elkaar. Rozig gaan we naar onze kamers, waar we uitstekend slapen op de nieuwe dikke matrassen.

Nou staat dit hotel erom bekend dat het de ideale uitvalsbasis is voor fiets- en wandeltochten door Deurne en natuurgebied de Peel. Je kunt de fietsen zelfs gewoon bij het hotel huren. Maar de dames hebben gehoord dat ook Eindhoven op een steenworp afstand ligt. En ze weten dat het uitverkoop is. Dan moet je als kerel – één tegen drie – stevig in je schoenen staan, wil je je zin krijgen. De kans dat zij aan het eind van de dag in nieuwe schoenen staan is reëler. Ik probeer nog Toverland, het Oorlogsmuseum of Beekse Bergen, maar ze zijn niet meer te stoppen. En dus rij ik na een heel uitgebreid en fijn ontbijt de binnenstad van Eindhoven in. Zouden ze weten dat ze als non alleen hun habijt nog maar mogen dragen?

Wil jij uniek overnachten in een voormalig klooster? Boek dan het 3-daagse kennismakingsarrangement met twee overnachtingen in het geheel vernieuwde 4-sterren Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in het Brabantse Deurne. Inclusief welkomstdrankje, 2x uitgebreid ontbijtbuffet en 1x een heerlijk 3-gangen diner in Bar Bistro DuCo voor maar € 89 p.p. Kijk voor meer informatie op de website van het Fletcher Kloosterhotel


Gewoon het leukste blad van Nederland