Uitjes & Reizen

Reisverslag: Mijn 1e eenoudervakantie naar Alicante

Toen Marislife mij vroeg om een weekje met mijn zoon naar de Spaanse zon te gaan hoefden wij daar niet lang over na te denken; heel graag natuurlijk! Als alleenstaande moeder is zoiets ideaal, maar toch vond ik het wel spannend. Ergens in mij zat een soort angst voor verplichting om constant met andere ouders samen op pad te gaan. Maar dat was helemaal nergens voor nodig!

Daar gaan we dan!
Het was de eerste keer dat ik alleen samen met mijn zoon Jessey op reis ging. ’s Ochtends vroeg reden wij, begin mei met typisch Nederlands weer, richting Schiphol. Het is net of op reis gaan met dit weer 3 x lekkerder is! :-) Na een vlucht van 2,5 uur landden wij op het zonnige Alicante, waar de reisleidster van Marislife al op ons stond te wachten. Na nog een stukje met de bus kwamen we aan bij het Sun Palace hotel in Albir, aan de Costa Blanca. De vakantie kon beginnen!

Kennis- en wegwijs maken
Onder genot van een glaasje champagne werd het programma van de gehele week met ons doorgenomen. Ook kregen wij direct een korte uitleg over de excursies die wij konden boeken. Het programma en alle excursies waren geheel vrijblijvend, dus geen verplichtingen! En door middel van een groepsapp werden wij iedere ochtend op de hoogte gesteld van de excursies en activiteiten voor de kinderen. Handig!  

De eerste dag maakten wij direct kennis met de andere ouders en kinderen, die tegelijk met ons op reis waren. Er was meteen een klik! Iedere dag zaten wij met z’n allen gezellig te ontbijten en dineren en mijn zoon vond snel vrienden. Hij deed lekker z’n ding en ik zat gezellig met hun moeders te genieten in de zon.

Veelzijdig Alicante!
Alicante is zeer veelzijdig qua uitjes. In de omgeving liggen diverse leuke (bad)plaatsjes, zoals de bekende badplaats Benidorm, maar ook het prachtige Altea. Op het plein in Altea kun je heerlijk lunchen of een drankje doen op één van de terrasjes en een stukje verder geniet je van het prachtige uitzicht over het stadje en de Middellandse Zee. In de zijstraatjes van het plein vind je leuke winkeltjes, waar je lekker kunt shoppen of souvenirtjes kunt scoren. De kerk in Altea hebben wij ook bezocht en uiteraard hebben wij bikkels ook de toren beklommen. Je komt bezweet aan de top, maar door het prachtige uitzicht was dit het zeker waard!

Ook zijn wij een dagje naar het pretpark Tera Mitcia in Benidorm gegaan. Dit ligt 15 minuten rijden bij het hotel vandaan en is super makkelijk te bereiken met de bus of taxi. In het pretpark hebben wij ons goed vermaakt! Er zijn attracties voor jong en oud en leuke shows om te bekijken.

De één na laatste dag hebben wij nog op jeepsafari gagaan door de bergen bij Polop. Dit was écht een aanrader. Trek tijdens de safari wel een jasje aan, want het was best fris in een open Jeep! Over de verharde en onverharde wegen reden wij naar een hoogte van 1400 meter, waar we konden genieten van een prachtig uitzicht. Na de lunch zijn wij verder gereden naar de watervallen in Callosa d’en Sarria. Neem wel je bikini en zwembroek mee, want hier kun je een frisse duik nemen.

Conclusie
En toen was er alweer een einde gekomen aan deze heerlijk ontspannende week. Wij hebben genoten! Alles waar ik een beetje tegenop zag viel 100% mee. Dit ga ik zeker volgende keer weer boeken. See you soon Marislife!
 


Gewoon het leukste blad van Nederland