Uitjes & Reizen

Rust én actie op de Hoge Veluwe

Ben je wel eens in Het Nationale Park De Hoge Veluwe geweest? Stel je eens voor: een enorm uitgestrekt stuifzandlandschap, waar je eindeloos ver over uitkijkt. Met daar vlakbij een eeuwenoud bos, waar je zomaar een roedel herten tegen kunt komen. Een statig Jachthuis én een wereldberoemd museum op nog eens een steenworp afstand, klaar om ontdekt te worden.

En, al zin om te komen?

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dé plek om te genieten van de rust en ruimte, om bijzondere landschappen en wilde dieren te zien, maar ook voor excursies, rondleidingen, workshops en evenementen.

Op de fiets
De overweldigende natuur van het 5.400 hectare grote Park is heel goed in een dag te ontdekken. Verspreid door het Park staan 1.800 Witte Fietsen die gratis te gebruiken zijn voor alle bezoekers. Op deze manier leg je binnen korte tijd flink wat kilometers af. Liever wandelen? Geen probleem! Met ruim 45 kilometer aan fietspaden en nog meer wandelpaden, zal je je niet snel vervelen.

Neem de kids mee!
In het Park is voor kinderen van alles te beleven. Ga bijvoorbeeld sporen zoeken in het bos, of bekijk de wilde dieren vanuit een wildobservatieplaats. Er lopen dieren zoals herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons los rond in het Park, de kans is dus groot dat je oog in oog komt te staan met een van deze Parkbewoners.

Liever op eigen gelegenheid op pad? Dan zijn bij het Bezoekerscentrum het hele jaar door speurtochten en ontdekkingsroutes verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld het spannende interactieve iPad-spel The Nature Game.

Een Park vol bijzondere schatten

Het Park staat niet alleen bekend om de natuur, maar ook om de culturele schatten. Een waanzinnig staaltje architectuur is bijvoorbeeld Jachthuis Sint Hubertus, het vroegere buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller. Dit gebouw is bijzonder van binnen én van buiten. Een rondleiding is zeker de moeite waard! In het Museonder, het eerste ondergrondse museum ter wereld, leren kinderen over alles wat er onder het aardoppervlak leeft. Ten slotte ligt natuurlijk middenin het Park het beroemde Kröller-Müller Museum. Een waar paradijs voor elke kunstliefhebber.

Geïnspireerd geraakt? Het Park ligt op slechts een uurtje rijden van Amsterdam. Kom genieten! Kijk voor meer informatie en de complete agenda op www.hogeveluwe.nl


Gewoon het leukste blad van Nederland