Uitjes & Reizen

Selamat datang! Welkom op Bali

Indonesië heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. En terecht. De Indonesische archipel bestaat uit duizenden grote en kleine eilanden, elk met hun eigen unieke sfeer. Overal word je omringd door een adembenemend mooie natuur: van frisgroene rijstvelden en uitgestrekte plantages tot machtige vulkanen, tropische regenwouden en spierwitte stranden met palmbomen.

 

Magisch Bali

Van al die eilanden is Bali verreweg het meest magische eiland. Naast uitgestrekte zandstranden biedt dit tropische eiland een afwisseling van glinsterende rijstvelden en authentieke cultuur. Iedere woning heeft zijn eigen huistempel en naast alle openbare tempels komen er regelmatig kleurrijke processies langs. De badplaatsen variëren van rustig tot heel levendig.

Indonesië ligt op de evenaar en heeft een tropisch regenwoudklimaat. Dat betekent warmte en veel regen. Gelukkig zijn dit korte hevige stortbuien, die aanvoelen als een warme douche, waarna de zon weer volop schijnt. Het hele jaar door is het in Indonesië overdag zo'n 30 tot 32 graden. In sommige hoger gelegen plaatsen of dicht bij zee, is het koeler.

 

 

Zon, zee & zaligheid

Zie je het al voor je… Een spierwit strand waar jij vanaf je bedje over het azuurblauwe water kijkt. Ga je snorkelen en heel veel gekleurde visjes kijken? Of bestel je toch nog zo’n fijne tropische cocktail. ‘’s avonds ga je los in een van de vele gezellige barretjes in bijvoorbeeld Kuta. Je weet dat er veel meer te doen is, maar stiekem hoop je eigenlijk van niet.

Maar als je opstaat om te raften over de Ayung-rivier, te fietsen in de omgeving van de Batur-vulkaan, een trekking over Mount Batur maakt, diepzeeduikt bij Permuteran of gaat wandelen door het regenwoud van Lake Tamblingan, het Nationale Park Bali Barat of de rijstvelden bij Sideman, weet je weer waarom je naar de andere kant van de wereld bent gevlogen.

Al was het alleen maar omdat zonsondergangen nergens mooier zijn. Omdat ze nergens zulke mooie zwaantjes en hartjes kunnen vouwen van handdoeken, die ze met verse rozenblaadjes op je bed leggen. Je dolfijnen kunt zien bij Lovina Beach. Of omdat je nergens zo compleet in de watten wordt gelegd. Bali is ook een fantastische plek voor een huwelijksreis.

 

 

Bali in het kort

Hoofdstad: Denpasar

Inwoners: 4.225.000 (2014)

Oppervlakte: 5.780 km2

Taal: Balinees

Religie: 93% Hindoeïsme

Tijdsverschil: Zomertijd 6 uur, wintertijd 7 uur later op Bali

Munteenheid: Indonesische Rupiah


Gewoon het leukste blad van Nederland