Uitjes & Reizen

Stedentrip: Prachtig Parijs

Een stad waarvan iedereen zo 5 hoogtepunten kan opnoemen en die steeds opnieuw enorm tot de verbeelding spreekt. Maar die net als de vele gezichten, ook heel veel manieren heeft om haar te ontdekken!

 

1 Op stap met de locals

Paris Greeter is een organisatie van vrijwilligers (greeters) die toeristen rondleiden om hun traditionele visie op de stad te veranderen en veel verder te kijken dan de Eiffeltoren. Zo maak je kennis met het echte Parijs zoals zij door haar inwoners gezien wordt. In een rondleiding vol anekdotes en ervaringen.

 

 

2 Tour de Paris

Denk je aan Frankrijk, dan denk je aan fietsen. Ook in Parijs. Zo trap je in het 1e, 2e, 3e en 4e arrondissement van de oude buurt en smalle straatjes van de Marais door de Hallen en Palais Royal, richting het Louvre en de rivier. In het 5e, 13e en 14e  arrondissement fiets je langs vooroorlogse boerderijen, fabrieken en hedendaagse gebouwen. Verborgen charme met boulevards, bomen en bloementuinen. In het 12e, 19e en 20e arrondissement zie je een combinatie van natuur, moderne architectuur, kanalen, boten, kleine huisjes en groene lanen.

   

3 Aan het water

Canal Saint-Martin, het kanaal gegraven door Napoleon Bonaparte leent zich uitstekend voor een wandeling. De sluizen, metalen bruggetjes, pleintjes en huizen zijn bijzonder mooi. Zoek tegen zonsondergang met een stokbrood onder je ene en een flesje wijn onder de andere arm, een lekker plekje op de kade. Ook kun je een boottocht maken van ongeveer 3 uur met, afgezien van 2 ondergrondse kilometers, prachtig zicht op de stad.

 

4 Op eenzame hoogte?

Geen zin in de rij voor de Eiffeltoren? Tour Montparnasse is een 210 meter hoge wolkenkrabber in het centrum van Parijs. Met de lift kom je in 38 seconden, op de 56e verdieping met fantastisch uitzicht over de stad en omgeving. Ook is hier een tentoonstelling en film over Parijs. Op de 59e verdieping - het dak van het gebouw - sluit je af met een drankje op het panorama-terras.

 

5 Lichtstad

Geniet van een heerlijke maaltijd bij de Moulin Rouge waar de danseressen hun kunsten laten zien. En maak dan een lichttour door de stad. Versailles in het donker met een spektakel van prachtig vuurwerk en fonteinshow is de letterlijke en figuurlijke klap op de vuurpijl van een reis naar Parijs!


Gewoon het leukste blad van Nederland