Uitjes & Reizen

5 x leukste uitjes met kids: Gelderland

De eerste zomerdagen van dit jaar hebben wij inmiddels ervaren, heerlijk! Ideale gelegenheid om lekker erop uit te gaan met de kinderen en Nederland kent genoeg leuke uitjes. Wij hebben de 5 leukste uitjes van Gelderland voor je verzameld. Je kids blij én jij blij!  

Op safari in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ga voor een relaxed dagje uit en zoek de natuur op in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. In het natuurgebied van 5.400 hectare kun je eindeloos wandelen en fietsen op de gratis Witte Fietsen. Voor de kinderen is er genoeg te beleven, naast de speeltuin en verschillende speurtochten worden er in de zomermaanden allerlei evenementen georganiseerd. Zo kun je met de boswachter op pad gaan of op jeepsafari op zoek naar herten, reeën en wilde zwijnen, maak een kampvuur en overnacht in de natuur. De nacht- en kinder safari’s worden georganiseerd in de zomermaanden. Kijk voor meer informatie op de website.
Combineer je dag met een bezoek aan het Museonder, waar je een verrassend beeld krijgt van wat er onder het aardoppervlak leeft en heeft geleefd. En bezoek het Kröller-Müller museum, een museum gelegen in het natuurpark, waar onder anderen de op één na grootste kunstcollectie moderne kunst van van Gogh te vinden is. Ook hier is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen, zoals o.a. het dobbelspel en speurspel, zodat zij op een spontane manier kennis maken met de kunst. Emonta steunt Het Nationale Park De Hoge Veluwe al jaren en organiseren regelmatig leuke acties. Voor meer informatie kijk je op de website.

Paraderen als prins(es) in Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is misschien niet het eerste uitje waar je aan denkt als je met je kinderen op stap wilt, maar dit voormalig stulpje van de Oranjes is ook met de kids absoluut de moeite waard! Tijdens de speurtocht en audiotour nemen de paleishonden Cricket, Antoinette en Hector de kinderen mee door het prachtige paleis, de Stallen met de indrukwekkende koetsen en de tuinen, waar ook lekker gespeeld en geraasd kan worden. In de museumweek (4 t/m 9 april) en de mei- en zomervakantie worden er allerlei evenementen georganiseerd speciaal voor kinderen. Meer informatie vind je op de website.

Nederland hoe het vroeger was in het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is (met recht!) het best bezochte museum van Nederland, buiten Amsterdam. In het museum leer je hoe mensen in Nederland door de jaren heen leefden en werkten. Bezoek de (originele) gebouwen, zoals boerderijen, fabrieken en molens die ‘echt’ worden bewoond en waar ambachtslieden je laten zien hoe zij vroeger werkten. In het openluchtmuseum is veel te beleven en er worden vele activiteiten en evenementen georganiseerd voor kinderen. Tijdens de museumweek betalen volwassenen het kindertarief. Boek nu snel tickets op de site

Onbeperkt spelen in Julianatoren

Voor de kleintjes is attractiepark Julianatoren al jaren de uitvalsbasis om heerlijk te spelen. Het familiepretpark heeft meer dan 60 attracties voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Meer informatie vind je op de website.

Klauteren tussen de aapjes in de Apenheul

Aan de rand van Apeldoorn ligt de Apenheul, waar meer dan de helft van de apen in het park letterlijk langs je heen zwieren. De nieuwsgierige gele doodshoofdaapjes springen regelmatig op de schouder van bezoekers. Ook zijn er in het park allerlei speeltuinen te vinden met spannende speeltoestellen waar ze als ware aapjes in kunnen klauteren. Meer informatie vind je op de website.
 


Gewoon het leukste blad van Nederland