Uitjes & Reizen

Weekje naar Lübeck

‘We gaan op vakantie naar Lübeck!’ Mijn vrouw en twee dochters van 10 en 14 jaar staan niet direct te springen van enthousiasme als ik dit roep. Aan mij de schone taak om hen te overtuigen dat dit Duitse stadje en omgeving de ideale bestemming is voor een paar daagjes weg – voor ons allemaal!

Tekst en foto’s Eddy Guyt

Als een sprookje
De vakantie begint met het heerlijke gegeven dat ik me even lekker mag uitleven met de voet op de gaspedaal op de Duitse Autobahn. Binnen 5 uur staan we in het centrum. Hier hebben we, helemaal in sfeer, een 16de eeuws vakwerkhuis gehuurd in een zogenaamde ‘gang’.  Een idyllisch binnenhofje met aan alle kanten Middeleeuwse huisjes. Een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de rest van het historische centrum. Het voelt een beetje als een sprookje, het huisje en de hele binnenstad van de Koningin van de Hanzesteden, die helemaal terecht op de Werelderfgoedlijst van Unesco terecht is gekomen.

Lift nodig?
We beginnen onze wandeling bij de Holsentor, de belangrijkste Middeleeuwse toegangspoort tot de stad. Met de belofte om in het museum als eerste de folterkamers te laten zien, krijg ik de ietwat sensatiebeluste kinderen mee naar binnen. Een paar honderd meter verderop kijken we omhoog naar de St. Petrikerk. Het uitzicht van 50 meter hoge toren staat ons wel aan, alleen de gang naar boven niet. Als duidelijk wordt dat het Duitse woord Aufzug lift betekent, staan we in een zucht allemaal boven. Het uitzicht op de historische gebouwen en kerktorens is adembenemend. Hier ben je voorlopig nog niet uitgekeken.


Ben je nieuwsgierig geworden naar al het moois dat Lübeck te bieden heeft? Lees het gehele reisverslag in de september/oktober uitgave van 100%NL Magazine. Ook in de rest van Duitsland vind je talloze mogelijkheden voor een vakantie waar het hele gezin gelukkig van wordt. Meer informatie op www.germany.travel/gezinsvakantie en www.luebeck-tourism.de

 


Gewoon het leukste blad van Nederland