Uitjes & Reizen

100%NL Magazine-mama's geven tips: zo overleef jij de autorit met kids

De zomervakantie is nu heel dichtbij. Aftellen! Een ding waar vaak tegenop wordt gezien door zowel de kinderen als de ouders is de autorit... De 100%NL Magazine-mama's weten er alles van. Zij geven je wat tips over hoe deze zowel voor jou als de kids draaglijker wordt.  

1. 's Avonds laat rijden

Jennifer: Wij vertrokken altijd heel laat 's avonds. Dat is niet fijn voor de persoon die gaat rijden, maar voor de kinderen is het zo heerlijk. Zij kunnen dan lekker lang slapen in de auto, wat dan voor ons ouders ook weer heel fijn is! De welbekende 'zijn we er al'-vraag hoef je dan alleen de laatste paar uurtjes nog te beantwoorden.

2. Buiten de files rijden

Wendy: Ontwijk de drukke dagen en uren, zodat je buiten de files rijdt. Van file naar file rijden is wel het aller ergste begin (en eind) van je vakantie. 

3. Verzin van tevoren spelletjes

Lisette: Spelletjes doen het altijd goed. Verzin ze van tevoren, dan ben je goed voorbereid. Het alfabetspel deed het bij ons altijd goed 'Noem landen met letters van het alfabet' of maak een versie waarbij ze sprookjesfiguren moeten opnoemen met letters van het alfabet. Zo ben je al snel weer een paar uurtjes verder! 

4. Zacht plekje

Jennifer: Neem kussens mee voor in de auto. Je 'plekje' vinden in de auto is vaak lastig en kussens kunnen dat verhelpen. Een nekkussentje is vaak ook al heel lekker! 

5. Filmpje voor onderweg

Lisette: De tip van het jaar! Koop een DVD speler voor in de auto of zet een paar films op de tablet. Zo kun je ze pas echt uren zoet houden. 

6. Maak een leuke muzieklijst

Jennifer: Maak een leuke muzieklijst voor onderweg. Gezellig samen zingen in de auto is superleuk! Vroeger zongen wij altijd samen luidkeels kinderliedjes mee in de auto! 

7. Neem genoeg pauzes 

Wendy: Even de benen strekken, wat eten en drinken en naar de wc. De pauzes zijn zowel voor jullie als ouders, als voor de kinderen echt nodig. Zorg ook voor een gevulde koelbox met een gezonde en lekkere lunch, tussendoortjes en genoeg drinken. Te veel snoep is ook niet aan te raden overigens, vooral in de auto worden ze dan echt hyper! 

8. Plekjes ruilen

Wendy: Bij ons wilden ze altijd alle 3 graag voorin zitten. Prima toch, als dat ze zoet houdt! Dus tijdens de pauzes ruilden wij af en toe van plek. 

9. Boekjes, tijdschriften, spelcomputers, iPads

Jennifer: Neem een stapel boekjes en tijdschriftjes mee voor onderweg. Kunnen ze lekker in lezen. Ook spelcomputers en iPads zorgen voor afleiding. Je hebt in de app store ook allerlei offline apps, die je zonder gebruik van 3G kan spelen!


Gewoon het leukste blad van Nederland