Uitjes & Reizen

Zo smeer je je kindje het beste in tegen de zon!

Het vakantieseizoen is nu echt wel begonnen. Veel Nederlanders, 12 miljoen van ons om precies te zijn, bezoeken weer massaal hun favoriete vakantieland. Voor veel kinderen betekent dat ravotten in het zwembad en spelen in de zon. Daarom moet je ervoor zorgen dat ze goed beschermd zijn voor de zon. En wij hebben een paar tips!

Welke factor moet je gebruiken voor je kindje?

Voor kinderen is het verstandig om te kiezen voor een hoge factor. Het liefst factor 50. Die kinderhuidjes verbranden namelijk al heel snel en dat wil je ten alle tijden voorkomen! Voor de waterratjes is er ook een speciale waterbestendige zonnebrand.

Welke plekjes vergeten we altijd in te smeren?

Er zijn nog best veel plekjes die ouders vaak vergeten in te smeren. Denk aan de oren, oogleden, lippen, hoofdhuid, zijkanten van het lijf en de bovenkant van de voeten en handen. Deze plekken verbranden overigens ook heel snel, dus is het belangrijk dat deze niet worden vergeten. Gebruik voor de lippen van je kindje bijvoorbeeld een lippenbalsum met beschermingsfactor.

Hoe vaak moet je smeren?

Je wilt natuurlijk dat de zonnebrandcrème goed intrekt voordat je kinderen een duik geven in het zwembad. Smeer ze daarom in voordat je naar het zwembad of het strand gaat. Daarna is het belangrijk dat je ze elke 2 uur van een laagje zonnebrand voorziet. Of als ze net uit het water komen.

Vergeet het zonnehoedje niet

Vooral voor kleine kindjes is het ten alle tijden belangrijk om een zonnehoedje op hun koppie te zetten. Ze hebben namelijk nog weinig haar en verbranden daar dus heel snel.

Bron: VIVA | Beeld: Istock 

Gewoon het leukste blad van Nederland