100%NL Magazine Kinderdijk

Dichtbij huis: Deze UNESCO Werelderfgoed in Nederland moet op je bucketlist staan!

Altijd gedacht dat je voor cultureel werelderfgoed de wereld moet afreizen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! In ons eigen kleine kikkerlandje vind je zo'n mooie en bijzondere locatie, dat deze is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

Het Great Barrier Reef in Australië, het Paaseiland bij Chili of het historisch centrum van Napels in Italië. Op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vind je de allermooiste plaatsen die worden beschouwd als onvervangbaar en uniek. Deze plaatsen trekken dan ook heel veel toeristen aan van over de hele wereld! Maar wist je dat je in Nederland ook een hele bijzondere locaties vindt die je ook kunt vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO?

Voor een cultureel uitstapje hoef je het dus helemaal niet ver te zoeken! Werelderfgoed Kinderdijk vind je gewoon in Nederland! In dit icoon van Holland geniet je naast de negentien molens ook van de rust en ruimte. Het uitgestrekte Werelderfgoed leent zich uitstekend voor 1,5 meterrecreatie. De molenaars en vrijwilligers staan te trappelen om je mee te nemen in de geschiedenis van zeven eeuwen Hollands watermanagement. Of stap op de rondvaartboot en laat je betoveren vanaf het water. Een ontspannen en veilig dagje uit.

In november en december is Werelderfgoed Kinderdijk dagelijks open van 12.00 tot 16.00 uur. Je kunt je tickets bestellen via deze link! Wanneer ga jij heen? 😉

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk