100%NL Magazine vliegtuig

Vakantieplannen? Zo bespaar je op je vliegticket!

Nog even geduld en de vakantieperiode breekt weer aan! Heb je vakantieplannen en moet je je ticket nog boeken? Let dan vooral op deze tips!

Vertrek

Volgens de Vluchtenstudie bespaar je het meeste wanneer je een maand voor je vertrek de tickets boekt wanneer je naar een Europese stad gaat. Je bespaart zo maar liefs 38% op je tickets! Natuurlijk geldt dit niet voor vluchten buiten Europa, deze boek je het goedkoopst als je deze vijf maanden van tevoren boekt.

Dag

Geloof het of niet, maar ook je vertrekdag is van invloed op je ticketprijs. De vluchten vanuit Nederland naar een Europese stad zijn op de vrijdagen het goedkoopst. Het vertrek op vrijdag is zelfs 13% goedkoper dan op de zondagen. Zondag is de duurste dag om te vliegen. Vlieg je naar een bestemming buiten Europa? Dan is zondag weer juist de goedkoopste dag, zaterdag is dan het duurst. Nog geen idee waar je naartoe wilt deze zomer? Klik hier voor inspiratie!

Tijdstip

Om het allemaal nog gekker te maken: ook het tijdstip van je vlucht heeft invloed op de prijs. Uit de Vluchtenstudie is ook gebleken dat vluchten tussen 12:00 en 14:00 uur het goedkoopste zijn, mits je binnen Europa vliegt. Ochtendvluchten zijn dan het duurst. Voor reizen buiten Europa is het weer andersom. Dan zijn de ochtendvluchten het goedkoopst. Voor een avondvlucht betaal je dan maar liefst 29% meer!

Boeken?

Op zoek naar goedkope vliegtickets? Met Transavia vlieg je al vanaf €25! Ga snel naar hun website en check de aanbiedingen!

Bron: Glamour Beeld: iStock