Dit is waarom je in de winter vaker vis moet eten!

Dit is waarom je in de winter vaker vis moet eten!

Vis is supergezond en zit boordevol vitaminen en mineralen die je dagelijks nodig hebt. Vooral in de winter komen we een hoop vitamine en mineralen te kort; zet dus wat vaker vis op het menu!

Mensen die veel vis eten, zorgen daarnaast goed voor hun brein. Visvetzuren zijn essentieel voor de aanleg van hersenen bij baby’s en viseters houden ook hun geheugen veel langer op peil dan niet-viseters. Bovendien is het ook goed voor je hart- en bloedvaten. Vooral in de winter is het belangrijk dat je veel vis eet, omdat vis boordevol vitamine D zit. En daar hebben we een groot tekort aan in de winter! Vergeet supplementen en zet gewoon iets vaker vis op het menu. Lekker en gezond!

Lekkerste visrecepten

Ben je nog niet zo bekend met overheerlijke visrecepten? Neem dan eens een kijkje op visrecepten.nl. Daar hebben ze de meest uiteenlopende gerechten met diverse soorten vis. Neem bijvoorbeeld Skrei. Skrei is een kabeljauw die leeft in de Barentszzee. Deze kabeljauw heeft een bijzondere smaak. Het vlees is namelijk iets zachter en malser en een absolute aanrader voor een visliefhebber.

Vissen naar skrei

Het Noorse woord ‘skrei’ betekent ‘zwerver’, vrij vertaald uit het Vikings. Sinds mensenheugenis, één keer per jaar, gaan de skreien op zwerftocht. Dan zwemmen ze honderden kilometer naar hun geboortegronden in het zuiden, naar de Lofoten-eilanden, waar ze paaien en kuitschieten. Op geen enkele andere plaats ter wereld vindt deze gebeurtenis plaats en er is geen ander punt op de wereld waar de mensen deze merkwaardige witte vis in zijn netten kan vangen. Noorse vissers zoeken de vis dus niet op, maar wachten tot ze bij de eilanden zijn aangekomen.

Culinair hoogtepunt met vis!

Sloof je dit weekend eens uit in de keuken en zet een lekker visgerecht met skrei op tafel. Om precies te zijn: Ceviche van skrei-kabeljauw en avocadocrème. Echt een heerlijk gerecht om mee te beginnen. Het is zacht, mals en vol van smaak. Bovendien duurt het niet langer dan 30 minuten. Een culinaire belevenis, maar dan thuis! Het recept voor skrei en nog meer overheerlijke recepten ga je naar visrecepten.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Visrecepten.nl