100%NL Magazine Plantina

Wil je fit worden? Deze vitaminen en mineralen helpen je daarbij!

Het is voorjaar! Tijd om de loopschoenen tevoorschijn te halen en om de fietsen te wekken uit de winterslaap. Heb je dat nog niet gedaan? Dan is het nu de hoogste tijd om weer fit te worden en buiten te genieten van de natuur. Met het oog op de turbulente periode met corona kan het geen kwaad om je lijf en leden extra te ondersteunen.

Kies voor vitaminen en mineralen met een optimale samenstelling, dosering en natuurlijke kwaliteit, zodat je niet alleen lekker vrij kunt bewegen, maar ook snel weer herstelt van je inspanningen. Want als je serieus sport, verbrand je ook veel energie. Het is belangrijk om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen uit je dagelijkse voeding. Maar in de praktijk lukt het niet iedereen om altijd gezond en gevarieerd te eten. In dat geval is het verstandig om je lichaam extra ondersteuning te bieden door te kiezen voor supplementen.

Wat heb je wanneer nodig?

Multivitamine

Als je regelmatig intensief sport, is het van belang dat je weerstand niet onnodig onder druk komt te staan. Een goede multivitamine bevat voldoende vitaminen en mineralen (o.a. vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D3, E, en K1) om je lichaam te ondersteunen om lekker te kunnen blijven sporten.

Omega 3

Deze vetzuren leveren een actieve bijdrage aan de conditie van je hart en bloedvaten. Dat is superbelangrijk omdat die je organen van zuurstof en voedingsstoffen voorzien. Tijdens het sporten hebben je spieren extra zuurstof en voedingsstoffen nodig. Door sneller te kloppen, zorgt je hart ervoor dat je spieren genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen om goed te kunnen functioneren.

Eiwitten

Eiwitten dragen bij aan de opbouw en het behoud van je spiermassa. Door flinke inspanning te leveren, worden je spieren belast en ontstaat er schade aan de spiervezels. Je lichaam heeft het vermogen om die beschadigde cellen -eiwitten- te verwijderen en te vervangen met nieuwe spiereiwitten.

Magnesium

Dit mineraal is veelzijdig. Het speelt een rol bij de omzetting van koolhydraten, eiwitten en vetten in energie. Maar het helpt ook bij de aanmaak van nieuwe cellen en weefsels, de opbouw van eiwit en bij het behouden van soepele, sterke spieren. Magnesium is de tegenpool van calcium en werkt ontspannend, wat goed is voor de werking van de hersenen en het zenuwstelsel. Voor mensen die echt intensief sporten is het verstandig om dagelijks een magnesiumsupplement te slikken.

Vitamine D

Vitamine D helpt om je spieren sterk en soepel te houden en zorgt voor een goede weerstand. Daarnaast draagt het bij aan het natuurlijke proces van celvernieuwing en het verhoogt de opname van calcium in de botten. Ideaal voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl.

Wil je meer informatie over de vitaminen en mineralen? Neem dan eens een kijkje op www.plantina.nl!

100%NL Magazine Plantina

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Plantina