100%NL Magazine schoonmaakdoekje

Dit moet je nooit meer doen met vochtige schoonmaakdoekjes

Ze zijn superhandig, die vochtige schoonmaakdoekjes. Als je plotseling bezoek krijgt haal je snel een doekje over het toilet, of als er iets gemorst is: hoppakee en het is weg! Er is echter wel iets waar je even op moet letten.

In de doekjes zit vaak een desinfecterend middel en citroenzuur, die eigenlijk niet heel erg geschikt is voor poreuze oppervlakten, zoals jouw granieten keukenblad.

Daarnaast blijkt dat heel veel mensen de doekjes in het toilet gooien. Echter is dit niet zo verstandig, omdat de doekjes verstoppingen veroorzaken. Veel doekjes zijn namelijk, ondanks dat de fabrikanten het beweren op de verpakking, niet biologisch afbreekbaar. De doekjes blijven dan plakken in de rioleringen en vormen na een tijdje vetproppen. Dit geldt ook voor veel babydoekjes en intiemdoekjes. Dus volgende keer maar even in de vuilnisbak gooien 🙂

Echter zijn er wel enkele soorten vochtig toiletpapier die je wel gewoon door de wc mag spoelen (ook niet heel veel tegelijk natuurlijk). Dit gaat voornamelijk om de nieuwere soorten en hierbij wordt het duidelijk aangegeven op de verpakking.

Bron: Drogistensite, Tipsenweetjes | Beeld: iStock