TIPS VAN INSIDER: hier moet je zijn in Volendam!

TIPS VAN INSIDER: hier moet je zijn in Volendam!

Deze week kunnen we weer volop zomerweer verwachten. En daar moeten we natuurlijk volop van profiteren! Dat betekent dat een uitje zeker op je planning moet staan deze week. Heb je nog geen plannen gemaakt? Dan raden wij zeker een dagje Volendam aan! Ontdek de Volendamse cultuur in het museum, ga een hapje eten bij de Pieterman of maak een foto in kostuum. Er is genoeg te doen in Volendam!

Een hapje eten

Met uitzicht op het IJsselmeer en omringd door prachtige boten geniet je van een overheerlijke maaltijd bij Restaurant Pieterman. Ontdek de Volendammer tapasgerechten vanaf € 19,50 per persoon waarbij je onbeperkt kun genieten van kleine gerechtjes van de kaart. Denk aan gestoofde witvis rolletjes of gebakken zalm, maar ook gerechten als steak tartaar, salade caprese en nog veel meer lekkers. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om heerlijk te lunchen en kun je er zelfs high teaën! Je bekijkt het hele menu hier.

Volendams Museum

Breng een bezoekje aan het Volendams Museum! In het museum vind je de levensechte en authentiek taferelen uit het dagelijks leven van vroeger in Volendam, origineel filmmateriaal en kunst van de vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Ook vind je er prachtige mozaïeken van 11 miljoen sigarenbandjes. Zeker een bezoekje waard!

Shoppen

Oké het is natuurlijk geen Amsterdam, maar je kunt zeker leuke dingen shoppen in Volendam! In het centrum van Volendam vind je veel leuke boetiekjes; van kleding tot schoenen en zelfs een sieradenwinkel.

Escape Room

In het bekendste Hotel van Volendam ligt al meer dan 100 jaar een geheim verborgen. Het is in de Captainsroom, de voormalige woonkamer van de familie Spaander. Elke avond kwam de familie Spaander hier bijeen voor het diner en het gesprek van de dag. Maar wanneer Leendert zijn 50e verjaardag wil vieren, wordt zijn jongste dochter Trijntje vermist. De familie doorzoekt elke kamer van het Hotel en elke straatje in Volendam. Maar Trijntje vinden ze niet. Waar is Trijntje en waarom is zij niet aanwezig op de verjaardag van haar vader? Kunnen jullie het Geheim van Hotel Spaander ontrafelen?

Retro E-fatbike huren

Vanaf de haven van Volendam vertrek je met de e-fatbike langs alle bezienswaardigheden in de omgeving. Fiets langs de weilanden van Katwoude naar het oude Monnickendam waar je geniet van een drankje op een van de uitnodigende terrasjes. Fiets je een stukje verder dan kom je bij het idyllische schiereiland Marken. Sluit je fietstocht af met een boottocht over het IJsselmeer terug naar Volendam met de Marken Express.

Foto in klederdracht

En je kunt Volendam natuurlijk niet verlaten zonder de beroemde foto in Volendams Kostuum! Vaak hoef je maar eventjes te wachten en als je vroeg komt ben je vaak zelfs gelijk aan de beurt. Voor een foto met twee personen betaal je € 20 en je kunt zelfs met grote groepen op de foto! Leuk aandenken aan je dagje Volendam.