100%NL Magazine TS Products

Weer aan het werk na zwangerschapsverlof? Deze gouden 6 tips gaan je helpen!

De weken met een pasgeboren baby vliegen aan je voorbij en voor je het weet staat het werkende leven weer voor de deur. Veel moeders zien daar tegenop, want hoe zorg je er nou voor dat je met een gerust hart het thuisfront verlaat, je niet ieder uur met de oppas aan de telefoon hangt of iedere ochtend loopt te rennen en te hollen om op tijd te komen? Wij zetten de 6 gouden tips voor je op een rijtje, om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit gaat jou lukken!

Aan het werk na je zwangerschapsverlof

Wekenlang leef je na de geboorte van je kleintje in je eigen bubbel met je kersverse gezin. Waar je ‘s ochtends nog even kunt blijven liggen tot de volgende voeding. Waarna alle hectiek begint, want zo’n beetje alles draait in de eerste periode op het ritme van de voedingen, de verschoningen en de slaapjes van je baby. Hoe heerlijk het ook is om de eerste paar dagen nog hulp te krijgen van de kraamverzorgers, binnen no-time sta je er voornamelijk alleen voor. En probeer je een balans te vinden tussen je kindje, het huishouden voordat de dag alweer voorbij is. Je gaat voor de zoveelste keer vroeg naar bed, want wat ben je moe door die gebroken nachten.

Naarmate het einde van je verlof dichterbij komt begin je je dan af te vragen: “Hoe ga ik dit straks doen?” Want bovenop die hopelijk opgebouwde routine, komt ineens die ochtendstress en je werk om de hoek kijken. Bovendien wordt er op je werk van alles van je verwacht en zou het fijn zijn als je weer normaal kunt nadenken. In plaats van rondlopen als kip zonder kop, waar je tijdens je zwangerschap en in de kraamtijd veelvuldig last van leek te hebben. En dan word je ook nog eens overvallen door het moedeloze gevoel dat jij je baby in deze periode gaat achterlaten bij de opvang en daar moet jij waarschijnlijk nog veel meer aan wennen, dan je kleintje.

Het klinkt alsof deze fase zo veel impact heeft en dat er geen beginnen aan is. Er zijn tegenwoordig zo veel vrouwen die werk en een hectisch gezinsleven prima weten te combineren. Dat lukt jou ook!

6 Gouden tips voor een goede start

  1. Opvang; de lieve verzorgers bij de opvang weten hoe moeilijk het voor je is en sturen je maar wat graag af en toe een fotootje. Vaak hebben ze een app waarop jij kunt zien hoe jouw dreumes het bij hun doet. Een hele geruststelling als je ziet dat je kind lekker heeft geslapen en goed heeft gegeten.
  2. Zet altijd de tas van tevoren klaar; je moet aan zoveel denken wat mee moet met de baby. Twee extra outfits voor ongelukjes, speen, knuffeltje, etc. Zet lijstjes in je telefoon met wat er mee moet voor een dagje op de opvang of een dagje bij opa en oma en pak de tas de avond van tevoren in. Dat zorgt voor zoveel meer rust ‘s ochtends en door het lijstje hoef je niet halverwege weer terug omdat je iets bent vergeten.
  3. Zet de wekker ruim op tijd; ondanks dat jij je moe voelt, is het toch verstandig om je wekker iets eerder te zetten. Zo zorg je ervoor dat je laatste momentje met de kleine ‘s ochtends rustig gaat, zodat je die lieve glimlach die je krijgt tijdens het verschonen van de luier echt opmerkt. Een soort mindfulness in een alledaags moment.
  4. Structuur; zorg dat je dag een duidelijke planning en structuur heeft. Dit is goed voor jouw kind, maar ook voor jou en je relatie. Als iedereen weet wat er wanneer moet gebeuren loopt alles veel soepeler en krijg je meer rust in je hoofd, doordat je er minder bij na hoeft te denken.
  5. Gesprek met volwassen; wanneer je tijdens de kraamtijd in je bubbel hebt geleefd, zijn je collega’s verder gegaan met de laatste ontwikkelingen. Terwijl jij voor je gevoel hebt stilgestaan. Hoe lekker is het dan dat jij weer volwassen gesprekken aan kunt gaan die eens niet over regeldagen, luieruitslag en andere babydingen gaat. Wanneer je hersenen uitgedaagd worden, verwerken ze nieuwe prikkels en is er ruimte voor groei. Dat geeft de nodige extra voldoening en kan ervoor zorgen dat je weer vol enthousiasme naar je werk gaat.
  6. Kies voor een supplement met extra vitamine B; er zijn namelijk talloze stressmomenten te bedenken die je aandacht vragen en daarbij allerlei emoties en gedachten veroorzaken wanneer je weer terug aan het werk gaat na je verlof. Waardoor jij het gevoel hebt op je tenen te moeten lopen, en jij je niet meer als jezelf voelt. Voor die momenten is er Bach RESCUE® Plus met vitamine B5* en B12. Een natuurlijke spray en druppels die jou ondersteuning biedt in spannende en drukke tijden die *stress-situaties veroorzaken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TS Products