100%NL Magazine wijn

Wijnliefhebbers opgelet: de wijnen uit dít land zijn gekozen tot allerbeste

Wijnen, wijnen, wijnen! We kunnen er geen genoeg van krijgen. Volgens de meest invloedrijke wijnexperts zijn de wijnen uit dít land gekozen tot de allerbeste wijnen. Benieuwd over welk land we het hebben?

‘The Experts’ Choice’

Viña Errazuriz vierde vorig jaar het 150 jarig bestaan. Een Chileens wijnbedrijf dat in al die 150 jaar een familiebedrijf is gebleven en hóe! Eduardo Chadwick is de 5e generatie en wordt gezien als boegbeeld van de Chileense wijnindustrie. In de zoektocht naar internationale erkenning voor Chileense wijnen, organiseerde Viña Errázuriz ‘The Berlin Tasting’ onder leiding van Eduardo. Dat wordt nu beschouwd als een historische mijlpaal in de Chileense wijnindustrie. Dit initiatief bestond uit 22 blinde proeverijen (2004 – 2013) met wijnen van wereldklasse in de hoofdsteden van de wereld. Hierbij waren 1.500 ‘s werelds meest invloedrijke wijnexperts aanwezig die de wijnen van Errazuriz tot de beste van de wereld plaatsten. De slogan ‘The Experts’ Choice’ is daarmee geheel terecht.

De Chileense Estate Reserva wijnen komen uit verschillende gebieden met elk een eigen karakter die een belangrijke eigenschap delen; onovertroffen smaak en kwaliteit. Naast de klassieke druivenrassen als: Sauvignon Blanc, Chardonnay en Cabernet Sauvignon is ook dé nationale trots, de Carmenère, één van de Estate Reserva wijnen.

Probeer ze nu extra voordelig!

Wil jij ook een proeven of Chileense wijn jouw smaak is? Probeer ze dan alle vier nú extra voordelig voor slechts €7,99 per fles! De aanbieding is geldig van 22 november t/m 9 januari. Je shopt ze hier.

100%NL Magazine Verbunt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wijnkring