100%NL Magazine Jumbo

Deze 3 bijzondere effecten heeft het spelen van een spelletje op jouw kind!

Iedereen klaar? Spellen maar! Het spelen van een gezelschapsspel met je kinderen is niet alleen heel erg gezellig, het heeft ook nog eens 3 bijzondere effecten op je kind!

3 bijzondere effecten

Voor de meeste ouders zal het herkenbaar zijn: spelletjesavond! De glazen limonade worden gevuld, de chips staat op tafel en de strijd barst los tijdens een vermakend bordspel.

Zo’n spelletjesavond is niet alleen heel gezellig, maar heeft daarnaast ook nog eens 3 hele positieve effecten op je kind. Want wist je dat door het spelen van een gezelschapsspel de emotionele, cognitieve én taalvaardigheden vooruit gaan? Dat is dus een win-win situatie!

Natuurlijk komen deze 3 voordelen goed van pas, maar er is er nog één die misschien wel het allerbeste is: even echt tijd voor elkaar maken. Samen spelen, samen herinneringen maken. Ben jij nog op zoek naar een te gek familiespel? Dan is 1000 km iets voor jou!

1000 km

Bereid je voor op een spannende race met het bordspel 1000 KM! Je bent een coureur die 1000 kilometer moet afleggen. Onderweg kan je auto uitvallen en proberen jouw rivalen je te dwarsbomen. Ga je de finish halen? Het perfecte spel om met het hele gezin te spelen én om mee te nemen op vakantie!

Voor iedereen

Dankzij de simpele spelregels kun je snel aan het spel beginnen en kan iedereen meedoen. De visuele speelstukken maken het voor kinderen makkelijker om het spel te volgen. Doordat het gemiddeld zo’n 20 minuten duurt, is het ook voor de allerkleinsten gemakkelijk om hun aandacht erbij te houden.

Het doel

Het is simpel! Bereik als eerste het 1000 kilometerpunt. Maak de race extra spannend door meesterzetten te doen, die jouw auto beschermen en andere auto’s juist ophouden. Door de aanvalskaarten, aanvalsspeelstukken en verdedigingskaarten kun je elkaar in elk spel plagen. Vermijd de valstrikken van je rivalen en win de race!

Bon Voyage

Het originele spel Mille Bornes werd in 1954 in Frankrijk bedacht. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. 1000 KM is geschikt vanaf vijf jaar en voor minimaal twee spelers.

Kijk voor meer informatie op jumbo.eu

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jumbo