Met deze 5 tips val je het best in slaap
Delen

Met deze 5 tips val je het best in slaap

Na een stressvolle dag is de beste manier om op te laden een goede nachtrust. Minimaal 8 uur slapen is het meest gezonde wat je kan doen voor jezelf. Met deze tips zal je veel beter in slaap vallen!

Soms is het moeilijk om in slaap te vallen en staar je ellenlang naar het plafond. En dat kan veel oorzaken hebben, maar er zijn dingen die je kan doen om je te helpen de ideale nachtrust te pakken.

Zet je telefoon uit

Het is niet alleen social media-verslaving die je wakker houdt, die eindeloze behoefte om te checken of je nieuwe berichten hebt, maar ook het blauwe licht van je telefoon zelf houdt je wakker, omdat het je brein laat denken dat het daglicht is. Als je je telefoon aan moet houden vanwege je wekker, leg hem niet dichtbij en zet hem op vliegtuigmodus zodat de meldingen je niet wakker houden. Leg een uur voor het slapen gaan je telefoon weg, en laat je gedachten lekker tot rust komen. Lees een boek. Laat je telefoon voor het slapen gaan links liggen en je zal als een roos slapen.

Houd je kamer opgeruimd

Een rommelige kamer houdt je onrustig, zelfs als je niet in ‘zen’ of ‘feng shui’ gelooft. Je kunt bijvoorbeeld met een gerust hart gaan slapen als je je kleren voor de volgende ochtend al klaar hebt liggen. Ook hoef je niet over je spullen heen te struikelen als je in de nacht door het donker naar de WC loopt als een zombie. Dat scheelt allemaal weer stress en onrust. Ruim gewoon je spullen op. Door orde te scheppen in je slaapkamer, schep je orde in je geest.

Lavendel

Lavendel helpt stress te verminderen. De Romeinen gebruikten lavendel voor het genezen van wonden, tegen hoofdpijn en om hun kleding mee te wassen. De geur van lavendel kan je helpen ontspannen en lekker in slaap vallen.

Douchen voor het slapen gaan

Een lekkere warme douche voordat je je bed in duikt kan ontzettend ontspannend werken en maakt je lekker warm en schoon. Maar de truc is om daarna níet meteen het bed in te stappen. Laat je lichaam afkoelen, net als je geest. Douche zo’n 90 minuten voordat je gaat slapen en zo zal je bed je weer goed opwarmen.

Plan een rustgevende wekker

Verkeerd wakker worden kan je gevoel dat je genoeg rust hebt gehad flink verpesten. Zorg er daarom voor dat je niet wakker wordt met een alarm alsof er een sirene naast je afgaat. Stel een rustgevend geluid of muziekje in. Dan kan je dag niet meer stuk.

Bron: womenshealthmag.nl | Beeld: iStock

Delen