100%NL Magazine Lebara

Shop slim: met déze Black Friday deal geniet je een half jaar lang van korting!

Jahaa, nu weten we het wel: het is binnenkort Black Friday. Socials, mails, winkels, bushokjes: overal wordt reclame gemaakt voor dit prijzenfestival. Het fenomeen vindt zijn oorsprong (natuurlijk) in de Verenigde Staten, maar is ondertussen bekend over de hele wereld als hét moment om lekker te scoren met aanbiedingen en kortingen. Maar waar komt Black Friday eigenlijk vandaan?

Vrijdag na Thanksgiving

Black Friday valt altijd op de vrijdag na Thanksgiving. De naam is waarschijnlijk ontstaan in de jaren ‘60 in Philadelphia. Op de vrijdag na Thanksgiving werd daar jaarlijks een grote American Football wedstrijd gespeeld, waar drommen mensen op af kwamen. Werk aan de winkel voor de politie dus, die door de verkeersdrukte en toename in winkeldiefstal de dag onder elkaar Black Friday begonnen te noemen.

Start van kerstwinkelseizoen

Winkeliers gaven door de jaren heen een veel positievere betekenis aan Black Friday, de dag die eigenlijk wordt gezien als de start van het kerstwinkelseizoen. En hoewel Black Friday aanvankelijk een Amerikaanse traditie was, oversteeg het (net als bijvoorbeeld Valentijnsdag en Halloween) al snel de grenzen en werd het een wereldwijd fenomeen. In Nederland houden we wel van internationale trends, en dus is Black Friday ook hier een belangrijk retailmoment geworden. Zowel online als in winkel kun je mooie kortingen scoren op allerlei verschillende producten.

Elke dag Black Friday bij Lebara

Nieuwe klanten van Lebara krijgen tijdens Black Friday de eerste 6 maanden 50% op hun 2-jarige Sim Only abonnement. Ben je al klant? Lekker bezig! Als je jouw huidige abonnement verlengt, krijg je 6 maanden gratis.

Bij Lebara bieden we trouwens niet alleen voordeel op Black Friday. Eigenlijk is het bij ons elke dag feest. Zo hebben we onlangs onze bundelprijzen blijvend verlaagd, en kan je in de Lebara Voordeelclub de beste deals en kortingen scoren. Op dagjes uit, weekendjes weg of voor in je favo webshop. Wie heeft er met zoveel voordeel dan eigenlijk nog een Black Friday nodig?

100%NL Magazine Lebara

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lebara