100%NL Magazine Het Vergeten Kind

Chiara mist een plekje waar ze zich thuisvoelt en waar ze mag blijven

Zolang je je nergens thuis voelt...voel je je altijd alleen. Voor de tienjarige Chiara is dit helaas de harde werkelijkheid.

Chiara

De tienjarige Chiara werd als baby van 9 maanden uit huis geplaatst. Haar moeder heeft een verstandelijke beperking en haar vader is zolang ze zich herinnert depressief. Thuis werd het te onveilig voor Chiara, daarom ging ze naar een pleeggezin. Dat leek goed te gaan.

Geen vertrouwen meer in mensen

Chiara bleek door haar babytijd behoorlijk beschadigd. Nu vindt ze het moeilijk om mensen te vertrouwen. Van haar pleegouders heeft ze telkens de bevestiging nodig dat ze haar lief vinden en dat ze mag blijven. Toen haar pleegouders een weekje op vakantie gingen, logeerde ze bij een oom en tante. Er knapte iets bij Chiara. De eerste nacht dat ze er logeerde, liep ze weg.

Paniekaanvallen

Chiara werd steeds geslotener en liep steeds vaker weg, ook van school. Voor haar pleegouders werd het te moeilijk om voor haar te zorgen en haar veilig te houden. Ze ging tijdelijk naar een leefgroep in een instelling, maar daar kon ze niet lang blijven. Een tweede pleeggezin hield het na een half jaar toch niet vol met haar. Zo kwam Chiara op de groep terecht waar ze nu is. Ze weet nog niet of ze daar kan blijven en zo niet, waar ze dan heen gaat. ‘s Nachts heeft ze steeds vaker paniekaanvallen, maar dat vertelt ze niet aan haar begeleiders, want ze probeert zo ‘normaal’ mogelijk over te komen. Ze doet haar best om zichzelf in de hand te houden omdat ze bang is dat ze voor een vijfde keer moet verhuizen.

Kinderen als Chiara hebben onze hulp nodig

Helaas is het verhaal van Chiara niet uniek. In Nederland groeien maar liefst 100.000 kinderen op in een onveilige of onleefbare situatie. Soms worden ze uit huis geplaatst, soms blijven ze thuis wonen. Maar altijd laten deze nare ervaringen diepe sporen na. Het Vergeten Kind strijdt ervoor dat ze de hulp en begeleiding krijgen die ze verdienen. En dat ze tijdens speciale kinderactiviteiten worden overladen met positieve aandacht.

Steun Het Vergeten Kind.

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Het Vergeten Kind