Dit zijn de ultieme tips om jouw huisdier te verwennen op Dierendag!

Dit zijn de ultieme tips om jouw huisdier te verwennen op Dierendag!

Is jouw lieve huisdier bijna jarig? Is het bijna Dierendag? Of wil je jouw dier gewoon extra verwennen omdat hij zo’n schatje is? Wij geven je tips om je beestje extra blij te maken!

1. Bouw een snacktaart

Bouw een taart vol met de favoriete hapjes van jouw dier! Het kan verstandig zijn om je taart in kleinere delen te geven. Je wilt natuurlijk niet dat je huisdier ziek wordt op een feestdag.

Taart maken voor je hond

Hondenrecept: gebruik een plateau als bodem. Een frisbee is daar perfect voor! Met een worst of wat natvoer maak je een mooie basis. Decoreer de taart vervolgens rondom en bovenop met kleine snackjes! Wil je meer informatie over deze heerlijke taart? Bekijk hier de DIY hondentaart!

Groentetaartje voor knaagdieren

Konijnen en veel knaagdieren zoals cavia’s zijn gek op groenten! Wedden dat ze beginnen te watertanden van een lekker groentetaartje. Groenten zijn gezond en maken deel uit van het dagelijks menu van konijnen en verschillende knaagdieren. Niet alle groenten zijn geschikt voor knagers. Benieuwd welke groenten je allemaal mag gebruiken voor je groentetaart? Bekijk dan hier een lijst met veilige groenten, fruit en kruiden en bekijk hier de lekkerste DIY knaagdiercupcakes!

2. Diner voor twee

Gezellig dineren doe je natuurlijk samen met je hond, kat, cavia, vogel of andere huisdieren. Het kan allemaal! Maak de lekkerste gerechten voor je lievelingsdier en verwen samen van een diner voor twee! DIY en maak de lekkerste hondenpannenkoekenknaagdiersnoepjeskattensnoepjes of vogelsnoepjes. Hmmmm smullen maar.

3. Nestkastje maken

Vergeet de vogels in jouw tuin niet! Verwen ze door jouw tuin extra aantrekkelijk te maken met lekkere hapjes en een leuk nieuw nestkastje. Die jij zelf in elkaar hebt gezet!

Als je een nestkastje wilt maken heb je 3 opties:
1: Ben jij een echte klusser? Dan bouw je het huisje natuurlijk helemaal zelf. Ook het zaag- en schuurwerk doe je zelf! Bekijk hier het stappenplan.
2: Ben jij een creatieveling? Ga dan voor het Wildbird bouwpakket! Dit nestkastje is eenvoudig om te maken en kun je naar eigen invulling schilderen!
3: Ben jij een practicus? Dan koop je natuurlijk gewoon een nestkast in onze webshop!

Ga er op uit!

Naast je huisdier verwennen met taart of snacks is het ook leuk om lekker erop uit te gaan! Er zijn een hoop bijzondere plekken in Nederland die je misschien nog niet kent, zoals prachtige losloopgebieden of speciale hondenspeeltuinen! Dus ga eropuit en ontdek eens een nieuwe plek met jouw dier!

Opzoek naar meer tips om je huisdier te verwennen? Je vindt ze hier.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place