100%NL Magazine duurzaam

100%DUURZAAM: zo leef je duurzamer én bespaar je ook nog eens geld!

Wil je een beetje duurzamer gaan leven, maar hou je niet van de spruitjeslucht die daar omheen hangt, begin dan klein en focus op wat het je uiteindelijk oplevert. Ook financieel!

Nu doen

Door groente en fruit van het seizoen én van eigen bodem te eten, betaal je minder, eet je altijd vers, help je de boeren uit de omgeving en probeer je af en toe wat anders. Wat dan weer goed is voor je gezondheid.

Hou van Holland

Vakantie in eigen land is fijn, voordelig en vooral ook lekker vertrouwd. Rondje IJsselmeer op de fiets, het Pieterpad lopen, de Elfsteden skaten of toch liever zon, zee & Zandvoort. In Nederland kun je alle kanten op.

Vintage

Helemaal hip ben je als je tweedehands duurzaam. Spullen hergebruiken is de trend. Meubels, kleding… naar de kringloop gaan is leuk en lekker voor de portemonnee. En als je toch gaat, neem dan ook wat mee om daar achter te laten.

Nieuw leven

Ga knutselen met dingen die je hebt, maar niet meer echt mooi vindt. Geef het een likje verf of op een andere manier een nieuw leven. Pinterest staat vol met fantastische ideeën. Plak bijvoorbeeld een leuk behangetje op die saaie kledingkast.

Refurbished

Ben je niet gevoelig voor de laatste gadgets (of heb je er het geld niet voor), kies dan voor telefoons, laptops en andere elektronica die eerder gebruikt zijn en vervolgens door een professional weer helemaal als nieuw worden gemaakt.

Buurtwinkel

Door te kiezen voor de bakker, slager en groenteboer om de hoek, zorg je dat die leuke winkels kunnen blijven bestaan. Daarnaast pak je de verse producten zelf, in plaats van ze in een voorverpakte hoeveelheid te kopen. Ook op de markt vul je makkelijk en goedkoop je eigen tasje met heel veel lekkers.