100%NL Magazine Energiecompensatie

Verrassend: dít doen mensen met de €190 energiecompensatie

In de maanden november en december krijgt iedereen € 190 terug van zijn/haar energieleverancier.

Energiecompensatie

Het heeft (en eigenlijk nog steeds) maandenlang het nieuws gedomineerd: de stijgende energieprijzen. Nooit eerder waren de energieprijzen zó hoog en door het hele land zitten veel gezinnen nu in geldnood. Het is zelfs zo erg dat uit onderzoek blijkt dat op dit moment één op de vier kinderen zonder ontbijt naar school gaat, vanwege armoede. Dit is verschrikkelijk, maar de keiharde werkelijkheid.

Om juist die gezinnen te helpen heeft het Kabinet besloten dat ieder huishouden twee keer €190 energiecompensatie ontvangt. Dit bedrag wordt gestort of verrekend met de energierekening.

Hoe warmpjes zit jij erbij?

De energiecompensatie is een mooi gebaar van de overheid, en veel gezinnen kunnen het goed gebruiken. Maar niet iedereen heeft het nodig. Er zijn ook gezinnen met een vast contract of met zo’n hoog inkomen dat de energiecompensatie niet eens opvalt.

En juist die gezinnen doen iets bijzonders met de €190 energiecompensatie, iets voor een ander. Zij doneren het aan het Jeugdeducatiefonds.

Jeugdeducatiefonds

Kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben, die in armoede leven, worden geholpen door het Jeugdeducatiefonds. Met een ontbijt of lunch op school, een nieuwe laptop, een eigen fiets, huiswerkbegeleiding, speltherapie, een seizoen op breakdance les, een uitje naar Naturalis, nieuwe boeken, of een ander product of dienst die nodig is voor hun ontwikkeling.

Gwenda Gall: ‘Sinds 1 november heb ik een switch in mijn werk gemaakt. Van brugfunctionaris naar medewerker schoolcontact bij het jeugdeducatiefonds. Niet omdat ik mijn werk niet meer leuk vond, maar ik wilde graag op een breder vlak helpen. In mijn werk als brugfunctionaris zag ik dagelijks de gevolgen van ongelijke kansen. Dat begint al met het ontbreken van een goed ontbijt wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Door de gestegen prijzen van o.a. energie, boodschappen wordt de kans op ongelijkheid nog vele malen groter. Waar mensen hun best doen om hard te werken en de eindjes aan elkaar te knopen, breekt het bij steeds meer gezinnen bij de handen af. Dus mijn oproep is dan ook samen opzoek te gaan naar hoe we kunnen helpen vanuit medemenselijkheid en/of naastenliefde. Een geweldige eerste actie zou zijn; Doneer (alleen wanneer het echt kan) uw energiecompensatie aan het jeugdeducatiefonds. https://www.jeugdeducatiefonds.nl/steun-ons. Want alleen samen kunnen we een verschil maken.’

Wi jij ook jouw energiecompensatie doneren aan het Jeugdeducatiefonds? Dat kan via deze link.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Jeugdeducatiefonds