100%NL Magazine Jeugdeducatiefonds

Met maar €2 geef jij kinderen in armoede een feestelijk ontbijt

Laat de kinderen die in armoede leven niet in de steek tijdens de feestdagen... Doneer €2 en geef een kind in armoede een feestelijk ontbijt.

Kinderen in armoede

De feestmaand december is begonnen en dus worden er volop plannen gemaakt voor de feestdagen. De winkels worden afgestruind voor de mooiste cadeautjes en veel mensen zitten al te fantaseren over wat ze deze Kerst zullen voorschotelen.

Voor kinderen in armoede ziet deze maand er helaas anders uit. Voor hen geen feestelijk gedekte tafel of cadeautjes. Wist je dat één op de vier kinderen niet of nauwelijks ontbijt omdat hun ouders het simpelweg niet kunnen betalen? Het is de harde waarheid.

Doneer €2

Het Jeugdeducatiefonds vindt dat dit veranderen moet en dus komen ze in de maand december met een hartverwarmende actie. In samenwerking met de Lidl starten zij een campagne om de kinderen in armoede een feestelijk ontbijt aan te bieden. Ook jij kunt helpen!

In alle Lidl winkels kan je een kaartje pakken om die vervolgens te laten scannen bij de kassa. Voor €1 geef je een kind in armoede een half ontbijt, en voor €2 een heel ontbijt.

Deze actie loopt van maandag 28 november t/m maandag 26 december 2022. Lidl verhoogt aan het eind van de actie het totale bedrag.

Jeugdeducatiefonds

Kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben, die in armoede leven, worden geholpen door het Jeugdeducatiefonds. Met een ontbijt of lunch op school, een nieuwe laptop, een eigen fiets, huiswerkbegeleiding, speltherapie, een seizoen op breakdance les, een uitje naar Naturalis, nieuwe boeken, of een ander product of dienst die nodig is voor hun ontwikkeling.

Voor meer informatie ga je naar de website van het Jeugdeducatiefonds.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Jeugdeducatiefonds