100pmagazine_eennieuwejij

Een nieuwe jij: wil jij het nu écht anders gaan aanpakken? Wij helpen je op weg!

Wil jij dit jaar iets beter voor jezelf zorgen, maar weet je gewoon niet zo goed hoe je dat aan moet pakken?

Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Als je stap voor stap wat kleine aanpassingen in je dagelijkse routine opneemt, ga jij steeds lekkerder in je vel zitten! Én blijft dat goede voornemen nu eindelijk eens iets langer hangen…

Drink veel water

Deze heb je vast al héél vaak gehoord, maar we kunnen het niet vaak genoeg benoemen. Drink voldoende water, het liefst 1,5-2 liter op een dag. Zo spoel je afvalstoffen in je lichaam gemakkelijker weg en dit draagt bij aan een gezonde en mooie huid!

Kom uit die stoel!

Werk jij momenteel ook veel thuis? Wellicht heb je niet altijd de beschikking over een juist afgesteld bureau of stoel. Te lang zitten is funest voor je lichaam én voor je darmen. Kom daarom wat vaker uit je stoel! Vind je dit lastig? Zet voor jezelf dan een timertje, bijvoorbeeld om het half uur. Ga eventjes staan en strek je benen en armen of pak iets te drinken voor jezelf.

Naar buiten!

Ga wat vaker naar buiten. Maak bijvoorbeeld eens een wandelingetje tijdens je lunchpauze. Je zult zien dat je naderhand meer energie hebt en een stuk productiever bent. Daarnaast komt dit je creativiteit ten goede. Win-win, toch? Of wat dacht je van een stevige boswandeling, of even lekker uitwaaien op het strand?

Beweeg!

Hoewel de sportscholen dicht zitten, zijn er genoeg dingen die je thuis kunt doen om je conditie op pijl te houden. Zo zijn er tegenwoordig ontelbaar veel sportapps die kwalitatief goede home workouts aanbieden. Ook zijn er voldoende oplossingen om je homegym mee in te richten, zoals deze trainingsset, die je kunt gebruiken tijdens je training. Of deze VibroShaper, die je in slechts 10 minuten per dag helpt om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken. Je kunt hier bijvoorbeeld ook oefeningen op doen, zoals crunches, squats en push-ups. En de smoes: ik heb geen tijd, gaat hier niet op. Want 10 minuutjes per dag bewegen is al voldoende. Nog steeds niet overtuigd? Tijdens het sporten maak je serotonine aan, wat zorgt voor een gelukkig gevoel. Need we say more?

Mediteren

Wil jij meer rust in je hoofd ervaren? Regelmatig mediteren helpt je beter te ontspannen. Tijdens het mediteren probeer je om in het hier en in het nu te zijn en focus je je aandacht op één object. Tijdens het mediteren observeer je je gedachten zonder deze te veroordelen. Focus je bijvoorbeeld op je ademhaling en adem in en adem uit… Het helpt je om kalmer te worden en om stress te verlagen. Als je dit regelmatig doet, zul je merken dat dit ‘stilzitten’ steeds beter gaat en dat het iets rustiger wordt in je hoofd. Lukt het even niet? Maak jezelf er niet al te druk over. De volgende keer gaat het beter. Probeer het maar.

Doe één ding tegelijk

En dan komen we meteen bij een heel belangrijk punt om meer rust in je leven te creëren. Probeer geen duizend dingen tegelijk te doen maar focus je op de taak die je op dat moment aan het doen bent. Doe dit heel bewust en met aandacht. Zo voorkom je dat je taken gaat afraffelen en creëert het meer rust.

Slaap

Het klinkt misschien cliché, maar voldoende slaap is belangrijk voor je gezondheid. Dus blijf niet te lang hangen in je Netflix-serie, maar ga op tijd naar bed. De volgende morgen zul je jezelf echt dankbaar zijn.

Gezond snacken

Vind jij het ook zo lastig om inspiratie te vinden voor een gezond tussendoortje? Met deze Blendeo Blender van Tefal zet jij in een mum van tijd de heerlijkste smoothies op tafel. Ook fijn voor na het sporten óf als gezonde snack tijdens werkdagen. Ook een tip: ga nooit, maar dan ook nooit met honger naar de supermarkt. Je komt gegarandeerd met ongezonde snacks in huis die je eigenlijk echt niet nodig hebt.

Gun jezelf me-time

Last but not least: gun jezelf regelmatig wat me-time en las een heerlijk ontspanmoment in. Breng een lekker gezichtsmasker aan en laat intussen een bad vollopen. Of zet een lekkere kop thee voor jezelf en léés dat favoriete magazine eindelijk eens. Ontspan en geniet!