100%NL Magazine relatie

Het met je partner eens zijn over dít punt betekent een sterke relatie!

Af en toe een onenigheidje is normaal in een relatie. Maar er is één ding waar je het volgens Brits onderzoek echt over eens moet zijn.

Het gaat om… het huishouden! Het onderzoeksbureau YouGov onderzocht waar mannen en vrouwen zich in een relatie het meest aan ergeren. Een andere opvatting over het huishouden blijkt hier een groot struikelblok te zijn en daarmee de grootste afknapper. Bijna driekwart van de respondenten blijkt er moeite mee te hebben als zijn of haar partner minder netjes is. Datingcoach Jo Barnett: ‘Als de een steeds het huis schoonmaakt en alles opruimt, terwijl de ander er een bende van maakt, dan kan het aanvoelen alsof de ander geen respect heeft een egoïstisch is.’ Of zoiets uiteindelijk een probleem kan worden, hangt volgens Barnett af van de waarde die iemand hecht aan de rommel van de partner. Het is in ieder geval belangrijk om een compromis te vinden.

Andere punten die volgens het onderzoek voor problemen in de relatie kunnen zorgen zijn lagere intelligentie, verschil in geloofsovertuiging, politieke standpunten en fysieke activiteiten.

Een verschil in de inkomsten tussen partners en het gevoel voor humor zijn dan gelukkig weer geen probleemveroorzakers.

Bron: Flair | Beeld: iStock